Massage met happy ending? Niet bij deze Zwolse salons

Door Anouk Mannessen 11 oktober 2017

De oplettende wandelaar is het misschien opgevallen. Op verschillende massagesalons in Assendorp lees je de volgende waarschuwing: ‘In onze praktijk worden GEEN erotische massages gegeven’. Voor een happy ending moet je dus niet bij deze salons in Zwolle zijn.

De waarschuwingen staan onder andere op de deur van massagesalon Bua Sawan aan de Van Karnebeekstraat en Asian Massage aan de Assendorperstraat. Op het eerste gezicht vonden wij het bericht eigenlijk best lachwekkend en werden we nieuwsgierig. Uit een telefoontje naar één van de masseuses blijkt het toch echt bittere ernst te zijn. “Helemaal niet leuk”, noemt Narumon van massagesalon Bua Sawan aan de Van Karnebeekstraat de vele telefoontjes die ze ontvangt van mannen. “Of we ook een happy ending verzorgen.”

massage
Foto | Anouk Mannessen

Heldere boodschap

Het is een wereldwijd bekend fenomeen: oosterse massages die eindigen met een happy end. In Aziatische landen gebeurt dit vaak niet omdat de masseuses het zelf zo leuk vinden, vaak hebben ze extra geld nodig om de huur of levensonderhoud te betalen. Blijkbaar is het beeld ontstaan dat ook Aziatische masseuses in Nederland wel openstaan voor deze voorstellen, merken ze bij de salons in Zwolle. “Wij bieden professionele traditionele Thaise massages aan voor de rust van onze klanten. En met deze boodschap op de deur is dat in ieder geval duidelijk”, vertelt Narumon. En zo is het maar net.