Zwolle

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Maak je borst maar nat: 9 x grote plannen voor Zwolle

Door Hilke Vos 16 september 2019

Oh, wat gebeurt er toch altijd veel in Zwolle! Maak je borst maar nat, want er gaat flink wat veranderen in onze Hanzestad. Wij zetten een negental grote plannen voor Zwolle op een rijtje die – na uitwerking – wellicht de skyline iets doen veranderen.

Page 1/10
⟵ swipe swipe ⟶

Weeshuispassage

© KroesePaternotte, adviseur namens de eigenaar van de Weeshuispassage.

Eindelijk weten we wat er met de Weeshuispassage-Zuid in hartje Zwolle gaat gebeuren. Een deel ging in 2017 al op de schop, nu is de rest aan de beurt. De rotte appel in de binnenstad wordt deels gesloopt en verder grootschalig opgeknapt, zo meldde eerder dit jaar De Stentor.

Brasserie Het Vliegerhuys krijgt een centrale plek, met een plein tussen het terras en de Hudson’s Bay, aldus het dagblad. De panden aan de Spiegelstraat, tussen Het Vliegerhuys en de Hudson’s Bay, worden gesloopt, zodat een open plein ontstaat. Ook krijgen een hoop winkels vernieuwde gevels én komt er een grote winkel van Costes met op de helft van de begane grond The Cotton Club, een winkel van The Sting. Nu alleen nog even afwachten wat er met Hudson’s Bay gaat gebeuren, mocht het warenhuis daadwerkelijk sluiten…

hudsons-bay-zwolle

Dit willen Zwollenaren straks in het pand van Hudson’s Bay

Het gaat toch echt gebeuren: Hudson's Bay sluit eind 2019 de deuren. Betekent dat het compleet verbo...

Nieuwe sorteerfabriek

prezero
Impressie van het nieuwe sorteercentrum. © Prezero

De verwerking van plastic afval vindt eind dit jaar praktisch naast de deur plaats, zo meldde De Stentor eerder. Nu gebeurt dat nog in Duitsland, door het gebrek aan sorteercapaciteit voor PMD (plastic, metaal en drankverpakkingen) in Nederland. Het Duitse bedrijf PreZero bouwt momenteel een enorme, hypermoderne sorteerfabriek pal naast afvalbedrijf Rova op bedrijventerrein Hessenpoort in Zwolle, waar straks PMD-afval uit heel noord- en oost Nederland verwerkt wordt. Handig!

Bouwkuip

Werkzaamheden station Zwolle
Foto | Gemeente Zwolle

Ja heus, we krijgen een ondergrondse! Een fietsenstalling dan, onder het Zwolse Stationsplein, met plek voor maar liefst 5.475 (!) fietsen. Het schiet al lekker op: vorige maand startte aannemer Boskalis Nederland met de aanleg van een héle grote bouwkuip, een tijdelijke, waterkerende constructie die nodig is om metersdiep in de grond bouwwerkzaamheden uit te voeren.

En daarna? Dit gedeelte van het station is pas volgend jaar rond deze tijd klaar – als het goed is – dus we moeten nog even geduld hebben. Voor een aantal andere plannen voor het station (nieuwe stationskappen en de definitieve fietsenstalling aan de zuidzijde) is nog geld nodig, daarom wordt gekeken of er bij het Rijk budget gevonden kan worden. Meer over de veranderingen in de Spoorzone:

rotonde

Station Zwolle op de schop, dit gaat er allemaal gebeuren

Het Stationsplein in Zwolle is momenteel één grote bouwput, dat is je vast niet ontgaan. Gelukkig al...
Busbrug

Spoorzone Zwolle, dit is de status

Wat zijn we toch benieuwd naar het eindresultaat van de spoorzone, hét nieuwe stadsdeel van Zwolle. ...

Verkooppunt voormalige leaseauto’s

volkswagen
Foto | ANP

Eind dit jaar komt er een verkooppunt op Hessenpoort (op de hoek van de Steinfurtstraat en de Nieuwleusenerdijk) waar Volkswagen ex-leaseauto’s gaat verkopen. Op het terrein is plaats voor 1.500 auto’s en er ontstaat werkgelegenheid ‘aan de onderkant van de arbeidsmarkt’, zo lazen we onlangs in De Stentor. Straks vind je hier o.a. Volkswagens, Skoda’s, Seats, Audi’s, Porsches, Bentleys en Lamborghini’s.

Erdem Market

erdem
Foto | Erdem Market

Turkse buurtsuper Erdem Market, waar je terecht kunt voor halal vlees, tapas, fruit, brood en héél veel internationale producten, gaat uitbreiden! Een groter oppervlak met nog meer buitenlands assortiment, maar ook A-merken zoals Campina en Bolletje. “Zodat je voor alle boodschappen in een keer klaar bent”, aldus eigenaar Huseyin Erdem. Bron: De Stentor.

Let op: van 16 september tot en met 27 september sluit Erdem Market de deuren, om een dag later feestelijk te heropenen.


Meer over Erdem Market ontdekken?

Erdem Market supermarkten

Geopend08:30 - 19:00

Bachplein 4, Zwolle

Bekijk meer:supermarkten

Boulderhal

Eindelijk komt er wat nieuws in tennishal Smash op Sportpark de Marslanden. Maak je borst maar nat, want we krijgen volgend voorjaar een heuse boulderhal in Zwolle, genaamd Roest. Mocht je geen idee hebben wat boulderen is: het lijkt op ‘gewoon’ klimmen op een klimwand, maar dan wat laagdrempeliger. Je hebt bijvoorbeeld geen touw, klimgordels, -partner, of -diploma nodig om te boulderen. Tof!

Weezenlanden-Noord

weezenlanden
© Nijhuis

Verhuisplannen? De nieuwbouwwijk Weezenlanden-Noord, tegenover het provinciehuis, krijgt een flinke metamorfose. Er komen namelijk zo’n vijfhonderd woningen, met een mix tussen (sociale) huur en koop. In het hoogste gebouw komen duurdere appartementen en penthouses, parkeren kan straks in een (half) verdiepte parkeergarage. Op de begane grond van verschillende complexen worden commerciële ruimten ingericht, zoals een koffiecorner of kinderopvang. Naar verwachting wordt het eerste complex in 2023 opgeleverd.

weezenlanden

Weezenlanden-Noord vanaf 2021 op de schop, dit gaat er gebeuren

Verhuisplannen? De nieuwbouwwijk Weezenlanden-Noord, tegenover het provinciehuis, krijgt een flinke ...

Uitbreiding woonboulevard

woonboulevard
Foto | Google Streetview

Achter de woonboulevard in Zwolle komt ruimte voor nog meer woonwinkels. Dit is één van de maatregelen die ervoor moeten zorgen dat het bedrijvengebied Voorsterpoort meer allure krijgt, aldus De Stentor. De gemeente Zwolle trekt er in totaal vijf miljoen euro voor uit. Lees hier meer.

Americahal

View this post on Instagram

Druk in Apeldoorn met Dag voor de RadioAmateur

A post shared by Jaap van Duin (@jaapvanduin) on

De Americahal in Apeldoorn verdwijnt, maar wordt – drie keer hoera voor de liefhebber – weer opnieuw opgebouwd in Zwolle. Pas later dit jaar wordt bekend gemaakt waar de hal verschijnt en voor welk doel. Op de huidige locatie vind je o.a. kermissen, boekenmarkten, shows met honderden postzegels en concerten.

What else?

Nog een enorm Zwols bouwproject gemist? Laat het ons weten, vullen wij de lijst aan!

11 x deze BN’ers zijn geboren in Zwolle

Zwolle is misschien geen enorme stad, maar we hebben wél aardig wat grote namen voortgebracht. Artie...
kavels zwolle

In deze nieuwe woonwijk in Zwolle koop je binnenkort je eigen kavel

Zelf een stulpje (laten) bouwen? Kan, want de gemeente Zwolle start binnenkort met de verkoop van dr...
Page 1/10
⟵ swipe swipe ⟶

adv.