Zwolle

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Let op: de NS gaat in mei een hele dag staken en dit merk jij ervan

Door Hilke Vos 21 mei 2019

Goed om te weten! De vakbonden hebben een grote staking aangekondigd in het openbaar vervoer. Werknemers van de NS leggen het weer neer op dinsdag 28 mei en voeren de hele dag actie voor een beter pensioen.

In Amsterdam, Rotterdam en Den Haag legt ook het stadsvervoer op 28 mei de hele dag het werk neer. In Zwolle is het nog niet duidelijk of de bussen gaan rijden, zo laat vervoerbedrijf Keolis Nederland ons weten. “Zodra we meer informatie hebben zullen we dat communiceren via onze website en social media-kanalen.” Geldt ook voor de bussen van OV Regio IJsselmond (dochteronderneming van Connexxion), zo lezen wij hier. Uiteraard zorgen wij gauw voor updates!

Moet je met de trein? Dan zou het zomaar kunnen dat die niet rijdt. De spoorwegen bekijken op dit moment wat de gevolgen zijn van het staken en hoe ze reizigers zo goed mogelijk kunnen informeren. Waarschijnlijk merk je er het meest van als je richting Utrecht gaat.

‘Zeer ingrijpend’

De NS betreurt de aangekondigde 24-uursstaking op het spoor. “Dit zou zeer ingrijpend zijn voor onze reizigers. Zij worden hiermee de dupe van een conflict waar NS geen partij in is”, laat de vervoerder weten in De Stentor.

Op 18 maart voerden de bonden al pensioenacties. Personeel bij de NS en het stadsvervoer legden toen in de ochtendspits het werk voor 66 minuten neer. Andere acties werden die dag afgebroken na de aanslag in de tram in Utrecht.

Mislukt overleg

De bonden zeggen nu weer actie te gaan voeren omdat er nog altijd geen zicht is op een pensioenakkoord. Eind vorig jaar mislukte het overleg tussen vakbonden, kabinet en werkgevers over pensioenen. De bonden willen dat de AOW-leeftijd wordt bevroren. Mensen met zwaar werk moeten eerder met werken kunnen stoppen.

livingroom

Dit komt er nu in Café The Livingroom in hartje Zwolle

Groot nieuws onlangs: Anja Louwerse heeft haar kroeg - het bekende Café The Livingroom - na ruim twa...
taart eten

Foto’s om van te smullen: 5 x Instagramwaardige Zwolse horecazaken

Als je lekker wat gaat eten of drinken gaat het natuurlijk om ambiance, goed gezelschap en een lekke...
bovenste knoopje open tijd zat

Zwols theaterseizoen van start! 5 x voorstellingen die je niet wilt missen

Zwolse Theaters krijgt elk jaar duizend voorstellingen onder ogen. Heel wat om uit te kiezen! Uit di...

Meer over

Nieuws Verkeer

adv.