Zwolle

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Lekker luieren op gekleurd mozaïek, draag jij je steentje bij?

Door Hilke Vos 5 maart 2020

Een moment ‘chillen’ op een bank waar je je eigen steentje aan hebt bijgedragen. Voor het project ‘Stad, ik ben thuis!’ wordt er gezocht naar bewoners die een bank willen mozaïeken die later in hartje Zwolle komt te staan. 

Het doel van het project is dat binnenstadbewoners samen bouwen aan een nóg mooiere Zwolse binnenstad waar iedereen zich thuis voelt, laat Micky van Berne weten, één van de initiatiefnemers. “Het project is begin maart gestart en eindigt eind augustus. De bewoners gaan aan de slag in Café Foyé, in de hal van theater Odeon. Wekelijks zijn er momenten in de ochtend, middag of avond waarin de bewoners in groepjes van acht personen kunnen mozaïeken.” Uiteindelijk komt het kunstwerk in hartje Zwolle te staan, waar iedereen zittend op de bank kan genieten van de binnenstad.

Lekkerste plekje thuis

Het idee ontstond nadat de projectgroep, die zich over de mozaïekcreatie ontfermt, een wandeling door de binnenstad van Zwolle maakte. “We spraken vol lof over alles wat we er zo fijn aan vinden”, vertelt Micky. “Daar is een liefdesbrief uit ontstaan als ode aan de binnenstad. En vanuit het brengen van die ode hebben we met drie binnenstadbewoners het project ‘Stad, ik ben thuis!’ bedacht. De gedachte hierachter is om de liefde voor de stad te delen met anderen door samen een bank te mozaïeken. Want wat is het lekkerste plekje thuis? Voor mij is dat heerlijk op de bank, samen met anderen.”

Aanmelden maar

Kunstenares Leonie van der Sterren heeft de bank ontworpen en werkt op dit moment aan een liefdeslied voor de onthulling, maar voor het zover is moet er eerst gemozaïekt worden. Meehelpen? Meld je aan via deze link!

Watertrap 3v2 kopie

Mogelijk een ‘Zwolse Draak’ vol herinneringen in hartje Zwolle

Een draak in Zwolle? Ja heus: initiatiefnemers van het kunstwerk de Zwolse Draak willen de trap op h...
Kattencafé Skatjes

VIDEO: kattencafé Skatjes heeft twee nieuwe kittens

Smelt! Sinds februari heeft het Zwolse kattencafé Skatjes er twee nieuwe bewoners bij! De kittens zi...
100 km per uur

Snelheidsduivels opgelet: dit moet je weten over de nieuwe maximumsnelheid A28

Je hebt er vast al iets over gehoord of gelezen: vanaf maandag 16 maart 2020 mag je in Nederland op ...

adv.