Zwolle

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Kan dit: met de trein van Zwolle naar Parijs

Door MichellevdMolen 22 mei 2020

Niet vandaag, niet morgen en ook niet volgende week. Maar misschien wel in de toekomst! Deze zomer vieren we vakantie in eigen land, maar dat betekent natuurlijk niet dat we er niet over mogen dagdromen. Een citytrip met je lief, moeder of gezellig met je vrienden. Dat zou voor alle Zwollenaren in de toekomst weleens een stuk aangenamer kunnen worden.

Treintijden uitzoeken, overstappen, rennen met je koffertje waarvan de wielen telkens blokkeren. Wacht – even ademhalen – want haasten, dat hoeft straks misschien niet meer. Er wordt namelijk gesproken over een dagelijkse trein vanaf Zwolle, rechtstreeks naar Parijs, Londen en Brussel. Dat betekent dat jij gewoon lopend of op je fiets, op je dooie gemakje, in eigen stad op kunt stappen!

‘Internationaal hsl Station Zwolle’

Wie, wat, waar? Echt? Volgens het CDA Zwolle zou ‘Internationaal hsl Station Zwolle’ een grote bijdrage kunnen leveren aan het verduurzamen van het vervoer vanuit Noord- en Oost-Nederland naar Zuid-Europa. Het idee erachter? Minder vliegen en meer met het openbaar vervoer. En volgens fractievoorzitter Jan Nabers zou dat niet het enige voordeel zijn: “Je stapt uit in het midden van de stad, bespaart lange inchecktijden en het is minstens zo comfortabel.” Het gaat om een dagelijkse trein vanuit Zwolle, rechtstreeks naar Parijs. Ook wordt er gesproken over een dagelijkse trein naar Londen, die vanuit Breda door het noorden van Nederland reist, Zwolle dus! Wie Zwolle dan nog een dorp durft te noemen…

Thalys
Foto | ANP

Slaapplaats gezocht

Dagje Disneyland Parijs? Met deze trein sta je binnen 4,5 uur op het eindstation: voor de hekken van het attractiepark. Een ritje naar Londen? Kost je voortaan vijf uur. Daar kan een lange autorit niet tegenop… De NS is in ieder geval positief te spreken over het plan van CDA Zwolle en werkt graag mee aan een verdere uitwerking. De treinen Thalys en Eurostar, die vanuit Parijs en Londen naar Amsterdam gaan, zouden met een aanpassing relatief gemakkelijk door kunnen rijden in Zwolle. Wel moet er nog worden nagedacht over een slaapplek voor deze treinen: want waar moeten zij overnachten? Het zal dus nog wel even duren voordat we onze koffers kunnen pakken.

Retourtje Frankfurt

Volgens het CDA Zwolle kunnen er op termijn zelfs treinen naar steden als Münster, Keulen en Frankfurt aan dit rijtje worden toegevoegd. “Nederland is een land met veel grensverbindingen, deze moeten internationaal goed verbonden worden.” Wat hij zegt!

andre

Zwollenaar André strijdt in De Bachelorette om Gaby Blaaser: ‘Ik heb haar écht leren kennen’

Strijden om een vrouw. Of eigenlijk de ware liefde zoeken, zoals André Montijn het zelf liever noemt...
terras-zwolle

Horeca 1 juni open: zo ziet naar de kroeg en het restaurant gaan er straks uit in Zwolle

Het is officieel: op 1 juni om 12.00 uur gaat de Zwolse horeca weer open! Feestcafés, clubs en disco...

Zwolle is hot: zo vier je vakantie in en om Zwolle

Kamperen in de Ardennen of vliegen naar een warm land zit er voorlopig even niet in. Gelukkig zijn e...
  • Wil jij een 'Nieuw in Zwolle' alert ontvangen?
    Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Zwolle.

adv.