Zwolle

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Ka-ching! Zoveel miljonairs wonen er in Zwolle

Door Hilke Vos 9 september 2019

Het gras is altijd groener aan de overkant. Soms komt dat omdat het gras dan ook onderhouden wordt door een tuinman, die meteen even de fontein en het zwembad schoonmaakt. Hoeveel Zwollenaren zwemmen er in het geld? Dat kunnen wij je vertellen.

Elk jaar brengt het CBS cijfers naar buiten over het aantal miljonairs in Nederland. Een onderzoek waar nieuwsgierige aagjes heel blij van worden, want wie wil nou niet weten hoeveel rijke stinkerds er in de buurt wonen?

Eén miljoen of meer

Uit de cijfers blijkt dat (in 2017) 115 duizend huishoudens in Nederland een vermogen hadden van één miljoen of meer. De rijksten van het land wonen vooral in Laren, Bloemendaal, Blaricum en Wassenaar. In Wassenaar is bijvoorbeeld 9,1 procent van de huishoudens miljonair.

Miljonairs in Zwolle

Vergeleken met die plaatsen stellen we – qua portemonnee – niet veel voor in Zwolle. ‘Maar’ 0,9 procent van de huishoudens heeft meer dan een miljoen aan eigen vermogen. In absolute aantallen komt dat neer op 500 Zwolse huishoudens. Hoe het met de rest van Nederland is gesteld, bekijk je in dit kaartje:

Eigen zaak

Lijkt het je wel wat, miljonair worden? Dan doe je er goed aan een eigen bedrijf te starten: acht op de tien kostwinners in een miljonairshuishouden heeft namelijk een eigen zaak. De helft van hun vermogen bestaat dan ook uit de waarde van aandelen in een eigen bedrijf en ondernemingsvermogen.

Lees ook:

hoevebrink

Wauw! Deze miljonairsvilla’s staan sinds 4 weken te koop in Zwolle

Zin om even weg te dromen bij bescheiden Zwolse kasteeltjes? Wij hebben drie miljonairsvilla’s in on...

Meer over

Nieuws Wonen

adv.