Zwolle

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Jammie! Hier in Zwolle scoor je vandaag een gratis donut

Door Carin Van der Meij 1 juli 2020

Een lekkere donut gaat er bij velen altijd wel in. Voor de zoetekauwen onder ons hebben wij fantastisch nieuws. Vandaag – woensdag 1 juli – deelt het Leger des Heils gratis donuts uit. 

Loopt het water je al in de mond? Zorg dan dat je woensdag om 10.00 uur bij Bij Bosshardt bent, de Zwolse locatie van het Leger des Heils, aan de Geert Grootestraat 11. “We kregen dinsdag vijfhonderd donuts binnen”, vertelt teamleider Tineke Kleinhuis. “Voorlopig genoeg! Je kunt er één ophalen bij onze eigen locatie in Zwolle, de huiskamer voor de buurt.” Elf mensen helpen mee om de donuts uit te delen; een deel gaat later nog de wijk in, richting de winkels aan de Hogenkampsweg. Om 11.30 uur is de actie voorbij.

Het doel is om mensen elkaar te laten ontmoeten. “Dat mag wel weer nu, nadat veel mensen lang binnen hebben gezeten. Verder willen we ook vertellen wie we zijn en wat we doen. Hopelijk inspireren we mensen.”

Waarom donuts?

Wat veel mensen niet weten is dat deze lekkernij bekend is geworden dankzij het Leger des Heils. Voor het ontstaan van de donut moeten we terug naar het jaar 1917 ten tijde van de Eerste Wereldoorlog in Frankrijk. Een jonge heilsoldate van het Leger des Heils overhandigde aan het front een donut aan een infanteriesoldaat die enorme heimwee had. Sinds die tijd staat de donut symbool voor de onpartijdige zorg van het Leger des Heils.

Nationale Donutdag

Vandaag de dag deelt de organisatie nog steeds met regelmatig donuts uit. Vooral in Amerika, waar deze zoetigheid groot is geworden. Het land viert op de eerste vrijdag van juni altijd ‘Nationale Donutdag’ en de Amerikaanse Leger des Heils deelt dan gratis donuts uit. In Nederland wilde het Leger des Heils ook meedoen aan deze actie, alleen is dit door de coronamaatregelen verplaatst naar de eerste van juli. Vanaf dan mogen de buurthuiskamers weer open en kunnen de donuts coronaproof worden uitgedeeld.

eten-en-zo-zwolle

Wereldrestaurant Eten & Zo in Zwolle opent vrijdag de deuren na lekkage

Met je gezin naar Eten & Zo in Zwolle? Goed nieuws, want het wereldrestaurant opent vrijdag 3 juli d...

Deze plekken in Zwolle zien er na 10 jaar compleet anders uit

Zo'n elf jaar geleden kwam de auto van Google Streetview voor het eerst door Zwolle heen. Sindsdien ...
zwolle-301

8 x zo zag het centrum van Zwolle eruit in de jaren ’60

Zwolle in de jaren ’60. Er zijn vast inwoners die met weemoed terugdenken aan dit gouden decennium e...

adv.