Zwolle

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Jaaa! Op deze datum opent het Stadsstrand in hartje Zwolle de deuren

Door Hilke Vos 3 april 2020

Op vakantie in eigen land? Lijkt steeds aannemelijker door de coronacrisis. Gelukkig hebben we zonnig nieuws: vanaf 1 juni kunnen we weer naar het Stadsstrand in Zwolle (uiteraard onder voorbehoud). Yay!

De voorbereidingen voor het stadsstrand aan het Rodetorenplein zijn alweer in volle gang, vertelt eigenaar Jasper van Loenen ons. “We hebben toestemming gekregen van de gemeente om eind mei op te bouwen en vanaf 1 juni gasten te mogen verwelkomen. We zitten met een evenementenvergunning, dus we mogen niet eerder open, wat begrijpelijk is gezien de huidige situatie. We zijn nu dus lekker achter de schermen bezig.”

Tachtig meubels

Het oorspronkelijke plan, zo staat ook aangegeven in de evenementenkalender van de gemeente, was om begin mei te openen. De ‘extra maand’ wordt nu nuttig besteed door Jasper en zijn compagnon. “We maken tachtig meubels voor het terras – uiteraard met anderhalve meter afstand tussen ons”, zegt Jasper. “Er komen straks meer hoge zitjes en afgescheiden plekken voor zakelijke gasten. Daar bleek vorig jaar vraag naar.”

Tekst gaat verder onder de foto

Positief

Ondanks het feit dat de opening uitgesteld wordt, blijft de exploitant positief. “We gaan gewoon lekker door met de voorbereidingen en kunnen niet wachten om het eindresultaat aan alle Zwollenaren te laten zien. Blijf thuis, blijf gezond en hopelijk kunnen we iedereen 1 juni ontvangen!”

De regels van het RIVM zijn er niet voor niets, vermijd groepen mensen, als je op pad moet, doe dat zoveel mogelijk alleen en houd afstand.

vrouwinbed

Geen klachten maar wel corona: Zwolse Robin vertelt haar verhaal

Ziek zijn zonder dat je het merkt. Robin uit Zwolle deed onlangs een test en bleek besmet met het co...

Weekendtip! Met het hele gezin naar de dierentuin (maar dan gewoon thuis)

Huh, staat er een tijger op de redactie van indebuurt? Ja, zeker! Geen echte natuurlijk, maar wel ee...
isala ziekenhuis zwolle

Coronavirus in cijfers: zoveel bevestigde besmettingen zijn er in Zwolle

Het coronavirus houdt ons leven inmiddels al een paar weken in zijn greep. Hoeveel besmettingen zijn...

adv.