Huh? Er woonde blijkbaar iemand in café De Vrolijkheid

Door Hilke Vos 12 juli 2018

Schrikken gisteren, want voormalig café-restaurant De Vrolijkheid in Zwolle stond weer in brand. En wat bleek nou: het pand werd – tot gisteren – illegaal bewoond door een man uit Polen, zo laat een ooggetuige ons weten. 

In het oude café aan de Oude Meppelerweg (voormalig voetbalcafé PEC Zwolle) lag de Poolse man te slapen toen de brand uitbrak. Hij raakte niet gewond en kon het pand heelhuids verlaten. Het is (nog) niet duidelijk hoe de brand is ontstaan, vooral ook omdat er geen aansluiting op elektriciteit of gas is.

Slooppand

De politie heeft trouwens geen toestemming gegeven om de Poolse man weer naar binnen te laten gaan, nadat de brand was geblust. De agenten hadden überhaupt geen idee dat er iemand ‘woonde’ in het café, aangezien het een slooppand betreft.

Waar kennen we de Vrolijkheid ook alweer van?

Eigenaresse Ria Dijk, die twee jaar geleden plotseling overleed, was jarenlang het gezicht van het café met zalencentrum aan de Oude Meppelerweg. Ze verkocht de boel aan Reggestede Invest BV, die daar het zogenoemde Foodcourt, met een KFC, Subway, Burger King en La Place gaat bouwen.

vrolijkheid

Een kijkje in het verlaten café De Vrolijkheid in Zwolle

In voormalig café-restaurant De Vrolijkheid in Zwolle - dat vroeger diende als supportershome van PE...
brand-vrolijkheid

Dit moet je weten over de felle brand in De Vrolijkheid [update]

Heftig! In De Vrolijkheid (voormalig voetbalcafé PEC Zwolle) in Zwolle brak gisteravond een grote br...

adv.