Zwolle

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Honderden boeren trekken naar Zwolle, dit is waarom [UPDATE]

Door Danielle Verbeek 14 oktober 2019

Honderden boeren voeren vandaag, 14 oktober, actie. Eerder trokken de boeren al naar Den Haag, nu zijn de Overijsselse boeren met hun trekkers onderweg naar het Zwolse provinciehuis. De boeren zijn boos en protesteren tegen de nieuwe provinciale regels rond stikstofvergunningen, zo meldt nieuwssite De Stentor.

Waarom

Wat is het doel van de actie? De Land- en Tuinbouw organisatie wil er samen met de boeren voor zorgen dat Overijssel niet meegaat met de nieuwe beleidsregels. Die nieuwe regel zorgt er namelijk voor dat boeren stikstofruimte kwijtraken die ze nog niet gebruiken, maar waar ze wel een vergunning voor hebben.

Wat is ook alweer het Stikstofprobleem? In Nederland is er te veel stikstof. Dat tast de natuur en ook de gezondheid van mensen aan. Op dit moment wordt gekeken hoe de stikstofuitstoot kan worden verminderd. Uit nieuwe plannen blijkt dat de agrarische sector een grote bijdrage moet leveren, aldus nieuwssite RTV Oost.

En nu?

Door het boerenprotest kunnen we drukte op wegen in en rondom Zwolle verwachten. Ruim zeshonderd trekkers worden namelijk om 12:00 uur bij het provinciehuis verwacht. De actie is niet tijdens de spits, maar houd rekening met trekkers op de weg tussen tien en twaalf uur ’s ochtends. Omdat de boeren ook op de grote wegen rijden met zo’n 30 kilometer per uur, kan dit zorgen voor opstoppingen in het verkeer.

UPDATE

De provincies Overijssel en Gelderland zijn gezwicht voor de woedende boeren. De provincies trekken eerder genomen stikstofmaatregelen in. Bron: De Stentor.

bomen

Ah nee! 500 bomen worden gekapt in Zwolle, dit is waarom

Ah nee! De komende maanden worden er vijfhonderd bomen gekapt in Zwolle. Ze zijn namelijk aangetast ...
Glazen aartsengel sint michael

Zwolse Mysteries: wie is de aartsengel Michaël en waarom is hij zo belangrijk voor Zwolle?

Als echte Zwollenaar ken je natuurlijk de Grote- of Sint-Michaëlskerk en wandel je vast wel eens lan...

Meer over

Nieuws

adv.