Zwolle

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Er komt een Lidl bij in Stadshagen én er gaat nog meer gebeuren

Door Hilke Vos 9 december 2019

Zat je schrap, want het winkelcentrum van Stadshagen gaat uitbreiden! Er komt onder andere een derde supermarkt, een Lidl, plus een nieuw, levendig ontmoetingsplein.

De gemeente Zwolle heeft in een aanbesteding het plan van ontwikkelende bouwer Dura Vermeer in samenwerking met Lidl Nederland geselecteerd als beste invulling om van het winkelcentrum een levendig en duurzaam stadshart te maken.

De wijk groeit namelijk hard, zo laat de gemeente weten. “Er is meer behoefte aan uitbreiding van voorzieningen”, zegt verantwoordelijk wethouder Monique Schuttenbeld. “Tevens is er een wens meer met elkaar in verbinding te staan en te kunnen ontmoeten. Dat komt straks prachtig samen in de nieuwe uitbreiding.”

Wat gaat er allemaal gebeuren?

Het winkelcentrum met supermarkten, winkels, maatschappelijke en culturele voorzieningen wordt aan de westkant uitgebreid (tussen de Belvédèrelaan en de Duiker, aan de kant van de Kwalitaria). Zo wordt discounter Lidl toegevoegd, met daaromheen een flinke handvol winkels aan een nieuw plein en een winkelstraat. Aan het nieuwe plein komt een ‘Stadsfoyer’, het maatschappelijke en commerciële hart, waar winkelen, werken, wonen en ontmoeten samenkomen.

winkelcentrum stadshagen nieuw
Visual | Dura Vermeer Bouw

Wonen in het centrum

Ook kun je straks wonen in het centrum, meldt Dura. Rondom de binnentuin komen verschillende koop-, huur- en zorgwoningen in verschillende prijscategorieën. Denk qua architectuur aan een rijke detaillering en warme materialen, aldus het bouwbedrijf.

Wanneer klaar?

De uitwerking van het plan duurt nog wel even, want de gemeente hecht belang aan een goede samenwerking met winkeliers en omwonenden. Waarschijnlijk ligt er pas in maart 2020 een nieuw bestemmingsplan. Wij zorgen voor updates, dus stay tuned!

Binnenkijken Eva

Zwolse Vera woont boven McDonald’s: ‘Elke keer als ik mijn huisje binnenstap word ik vrolijk’

Als je Zwolle kent, dan ken je de Grote Markt. Maar heb je er wel eens naar boven gekeken? De 22-jar...
Binnenkijken Marloes (1)

Binnenkijken bij Marloes in Wipstrik: ‘Ik durf nu al te zeggen dat ik hier oud wil worden’

Een okergele muur in de keuken, een handvol planten en een hoop eigengemaakte spullen. De hippe, Zwo...
still de sleutel sunil

RTL’s De Sleutel is voorbij en zo gaat het nú met Sunil

Dat was het dan. Het RTL-format, waarin Beau de Zwolse dakloze Sunil volgde, is afgelopen. Dinsdagav...

adv.