Een kleine portemonnee? Zo bespaar je veel geld in Zwolle

De inflatie in Nederland neemt nog steeds toe. Dit betekent dat je minder kunt kopen voor hetzelfde geld. Vooral benzine en boodschappen zijn duurder geworden in Zwolle en dat voel je in je portemonnee. In dit artikel vind je 8 tips om geld te besparen in Zwolle.

Naar de markt

De Zwolse markt is de plek om goedkoper je boodschappen te doen. Zijn er aan het eind van de dag groente en fruit over, dan kun je geluk hebben: veel marktkooplui kiezen ervoor om hun producten voor een prikkie te verkopen. Je kunt ook aan de marktkoopman vragen of ze nog beschadigde producten of voedingsmiddelen met een korte houdbaarheidsdatum hebben. Grote kans dat jij die voor een zacht prijsje meekrijgt. In Zwolle is er markt in Zwolle-Zuid, bij de Dobbe, op de Grote Markt in de binnenstad, in Stadshagen en in Westenholte. Hier vind je alle locaties en openingstijden.

De Grote Markt in Zwolle. Foto: indebuurt Zwolle

Kringloopwinkel

Je kunt ook veel geld besparen door spullen tweedehands te kopen. Spullen in de kringloopwinkel zien er vaak nog uit als nieuw. Met een beetje geluk vind je vintageparels tussen de spullen in de winkel, zoals een mooie antieke kast of misschien wel een designerbroek. Hier vind je een aantal vintage- en tweedehandswinkels in Zwolle. Onlangs openden ook Wendyz, Savvy, en Daentjes, allen winkels met tweedehands kleding (en soms ook voor kinderen). En binnenkort kun je in Assendorp terecht voor Dope Clothing Zwolle.

astridwinkel
De winkel van Astrid. Foto | indebuurt Zwolle

Picknicken op mooie plekjes

Ga je voor het park, in het bos of langs het water? Beschut, of lekker in de zon? In Zwolle zijn er genoeg picknickplekken waar je lekker je kleed uit kan rollen én het kost helemaal niets. We hebben zeven leuke plekjes voor een picknick op een rijtje gezet.

7 x leuke plekjes voor een picknick in Zwolle

 • Genieten van Zwolle

Ga je voor het park, in het bos of langs het water? Beschut, of lekker in…

Koopjes jagen

Door aanbiedingen van winkels goed in de gaten te houden kun je veel kosten besparen. Dit geldt niet alleen voor de supermarkten, maar ook voor drogisterijen en andere winkels. Een andere manier om kosten te besparen is door online grootverpakkingen te kopen van je favoriete producten. Dit scheelt veel geld en je hebt voorlopig je favorieten producten op voorraad. Ook is het slim om de social media van bijvoorbeeld Erdem Mega Center of andere lokale winkels met voordeelproducten in de gaten te houden, daar worden vaak aanbiedingen en andere acties gedeeld.

De Luttekestraat. Foto: indebuurt Zwolle

Eet in het seizoen

Een andere manier om kosten te besparen is door in het seizoen en lokaal te eten. In de buurt van Zwolle zijn er verschillende boeren waar je lokale producten koopt, zoals bij deze boerderijwinkels. Check ook vooral de automaten voor deze boerderijwinkels. Lokale seizoensproducten zijn soms goedkoper en veelal ook duurzamer. Zo doe je ook meteen iets goeds voor de aarde!

boerderijwinkel Zwolle
Anneke Visser is mede-eigenaar van de boerderijwinkel. Foto: indebuurt Zwolle.

Zet de verwarming lager

Het is misschien even wennen, maar de verwarming lager zetten kan je honderden euro’s per jaar schelen. Op Milieu Centraal vind je veel besparingstips. Zo wordt aangeraden om alleen de ruimte te verwarmen waar je ook echt bent en om deuren in huis dicht te houden. Je vindt daar ook tips om je woning beter te isoleren. Bij gemeente Zwolle is het ook mogelijk om hier subsidie voor te krijgen. Je kan een subsidiecheck doen via het Duurzaam Bouwloket van de gemeente.

Je lichaam went aan een lagere temperatuur in huis, maar sla er niet in door. Het moet volgens Vereniging Eigen Huis minimaal 15 graden zijn in huis. Dit is vooral belangrijk bij slecht geïsoleerde huizen. Als de temperatuur tot onder de 15 graden daalt, krijg je sneller last van vocht, schimmels en huisstofmijt.

Meer besparingstips

Lezers van indebuurt deelden in april hun gouden bespaartips. Tycho kookt bij bijvoorbeeld pasta het water in de waterkoker in plaats van in de pan. “Scheelt weer gas”, laat hij weten. Ook in de rest van het huis worden er bespaartips genoemd. Zo heeft Marike alle stekkers eruit getrokken die niet worden gebruikt. Ook tipt Sanne om verwarmingsbuizen te isoleren en bij deuren tochtstrips aan te brengen. Verder tippen sommige mensen om de deuren zoveel mogelijk dicht te houden, om tocht te voorkomen. En Kirsten verlaagde de aanvoertemperatuur van haar cv-ketel. “Staat vaak op 80 graden, maar kan vaak naar 50 of 60 graden”, reageert ze. Ook Marc deed dat: “Ketel staat op 60.”

Foto: ANP.

Gratis met het pontje

Zin in een dagje uit, maar heb je geen zin om geld kwijt te zijn voor bijvoorbeeld parkeerkosten of uitjes? Parkeer je auto dan gratis bij Restaurant het Engelse Werk en ontvlucht de Zwolse drukte. Langs de IJssel in Zwolle-Zuid vind je sinds mei 2020 officieel het Jan Voerman-struinpad, een wandeling van 3,5 kilometer door de Zwolse uiterwaarden. En sinds vorig jaar kun je met een gratis pontje de route nog langer maken. Een leuke én unieke wandelroute voor nop dus.

Wandelparel van Zwolle: met het gratis pontje naar de uiterwaarden van de IJssel

 • Doen, Video

Wil je even de Zwolse drukte ontvluchten óf lekker wandelen dichtbij je geliefde stad? Langs de…

Voermanstruinpad Zwolle

Leen spullen van je buren

Heb je één keer een boor nodig? De kans is groot dat je die van je buur mag lenen. In veel buurten zijn Whatsapp-groepen waarin je terecht kunt voor dit soort vragen. Ook zijn er apps zoals Peerby en Nextdoor. Daar kom je makkelijk in contact met mensen uit jouw buurt.

klusser
Een klusser. Foto: ANP.

Lees ook:

Meer in deze categorie

Nieuws

Ga naar “De Holtenbroekerbrug vlakbij centrum Zwolle is deze week soms afgesloten: zo rijd je om”

De Holtenbroekerbrug vlakbij centrum Zwolle is deze week soms afgesloten: zo rijd je om

Holtenbroekerbrug
Ga naar “Opnieuw boerenprotesten in Nederland: dit merk jij ervan”

Opnieuw boerenprotesten in Nederland: dit merk jij ervan

boerenprotesten
Ga naar “Van restaurant tot hangmattenwinkel: 7 x nieuwe winkels en restaurants in Zwolle”

Van restaurant tot hangmattenwinkel: 7 x nieuwe winkels en restaurants in Zwolle

LaSqala

In onze gids

Ga naar “Wayback Burgers Zwolle”

Wayback Burgers Zwolle

 • Diezerkade 10
 • Restaurants en horeca
 • Gesloten
wayback burgers zwollewayback burgers zwolle

Aanbiedingen

Ga naar “Kennismaken met Dux Sensu”

Kennismaken met Dux Sensu

 • Dux Sensu
 • Geldig t/m 31 juli 2022

Topper

Ga naar “Transformational Cupping Massage”

Transformational Cupping Massage

 • Dux Sensu
 • Geldig t/m 31 augustus 2022

Topper

Ga naar “Craft joggingbroek en vest € 24,99”

Craft joggingbroek en vest € 24,99

 • Geldig t/m 10 juli 2022
Ga naar “Slaapzak € 9,99”

Slaapzak € 9,99

 • Geldig t/m 10 juli 2022
Ga naar “Björn Borg boxer € 9,99”

Björn Borg boxer € 9,99

 • Geldig t/m 10 juli 2022

Vacatures

Ga naar “Buurtsportcoach”

Buurtsportcoach

 • SportService Zwolle
 • Fulltime

Topper

Ga naar “Diverse horecavacatures”

Diverse horecavacatures

 • Librije
 • Fulltime/Parttime
Jonnie en Thérèse Boer van De Librije in Zwolle zoeken nieuw personeelJonnie en Thérèse Boer van De Librije in Zwolle zoeken nieuw personeel

Topper

Ga naar “Associate Business Banking, regio Noord-Oost”

Associate Business Banking, regio Noord-Oost

 • Stichting Kringloop Zwolle
 • Fulltime/Parttime
StichtingKringloopZwolle
Ga naar “Fietscoach, Gemeente Zwolle”

Fietscoach, Gemeente Zwolle

 • Randstad
 • Parttime
Ga naar “Klantenservice”

Klantenservice

 • Actief Werkt! Uitzendbureau
 • Fulltime

Agenda

Ga naar “Banenmarkt”

Banenmarkt

 • Librije
 • 7 juli 2022
Jonnie en Thérèse Boer van De Librije in Zwolle zoeken nieuw personeelJonnie en Thérèse Boer van De Librije in Zwolle zoeken nieuw personeel

Topper

Ga naar “Meesterpianist Vitaly Pisarenko geeft masterclass”

Meesterpianist Vitaly Pisarenko geeft masterclass

 • Stichting International Holland Piano Series
 • 9 oktober 2022

Topper

Ga naar “Zeldzaam Mooi Markt”

Zeldzaam Mooi Markt

 • 10 juli 2022
Ga naar “Dinokamp”

Dinokamp

 • Summercamp Heino
 • Van 7 aug t/m 12 aug

Topper