Zwolle

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Dit kost een dagje parkeren bij Isala in Zwolle

Door Hilke Vos 12 november 2019

Iets waar veel ziekenhuisbezoekers mee te maken krijgen: parkeerkosten. Gemiddeld kost één dag parkeren bij Nederlandse ziekenhuizen 8,93 euro, zo meldt De Stentor. Ook bij Isala Zwolle moet je dokken, al zit je hier ‘gelukkig’ onder het landelijk gemiddelde.

Volgens het dagblad betaal je in onze Hanzestad voor een dagje parkeren bij het ziekenhuis 8,30 euro. Valt mee in vergelijking met het OLVG in Amsterdam-Oost, waar je 48 euro (!) kwijt bent voor een dagje je auto stallen.

Daarentegen is Zwolle wel het duurst als we kijken naar ‘onze regio’. Bij ziekenhuis St Jansdal in Harderwijk betaal je 5,50 euro voor een dagkaart en Deventer kost ‘slechts’ vijf euro voor een hele dag. In Nederland kun je bij zestien ziekenhuislocaties gratis parkeren, zoals bij het Alrijne Ziekenhuis in Alphen aan den Rijn en het Van Weel-Bethesda ziekenhuis in Dirksland.

Waarom vragen ziekenhuis geld voor parkeren?

Vanwege de dure grond en onderhoudskosten. Denk aan de beveiliging en het pendelbusje om minder valide patiënten te vervoeren, zo vertelt een medewerker van Isala ons. Patiënten en bezoekers moeten toch dichtbij het ziekenhuis kunnen parkeren, al kost dat wel geld. Gratis parkeren is geen optie volgens de woordvoerder, aangezien het ziekenhuis midden in een bedrijventerrein ligt en veel mensen hun auto dan bij Isala stallen, hetgeen ten koste gaat van de bereikbaarheid van patiënten en bezoekers.

isala-zwolle

Op deze plek staat Isala Zwolle in de Ziekenhuis Top 100 van 2019

Mocht je onverhoopt in het ziekenhuis belanden, zit je in het Zwolse Isala bést goed. In de AD Top 1...
isala-zwolle

Isala-ziekenhuis in Zwolle binnenkort een dag dicht, dit is waarom

Let op! Het Isala-ziekenhuis in Zwolle zal op woensdag 20 november deels gesloten zijn, zo lezen we ...

Meer over

Nieuws

adv.