Zwolle

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Dit zou er mogelijk met Hudson’s Bay kunnen gebeuren

Door Hilke Vos 8 oktober 2019

De kogel is nu toch écht door de kerk: Hudson’s Bay sluit eind dit jaar de deur in Zwolle. Wat de definitieve invulling wordt van het pand is nog niet helemaal duidelijk, al is de eigenaar van het enorme gebouw al wel bezig met nieuwe plannen, zo meldt De Stentor.

Nu profiteren we nog enkele maanden van een opheffingsuitverkoop, straks treffen we een groot leeg pand in de Roggenstraat in hartje Zwolle. Toch lijkt het stoppen van Hudson’s Bay wel gunstig uit te pakken voor de rest van het Broerenkwartier, omdat de boel daar toch al op de schop zou gaan. Dat werd maandagavond duidelijk tijdens een informatieronde van de gemeenteraad, aldus het dagblad.

Fietsenstalling

Ook werden al wat mogelijkheden geopperd voor Hudson’s Bay, zoals een fietsenstalling op de begane grond. Waarschijnlijk krijgt het pand voor een groot deel geen nieuwe winkelinvulling; er wordt echter wel over woonruimte gesproken. Sowieso zijn er plannen om ook in de rest van het Broerenkwartier woningen te realiseren boven de winkelruimtes. Ook zijn verschillende vastgoedeigenaren plannen aan het uitwerken om verder omhoog te bouwen.

© KroesePaternotte, adviseur namens de eigenaar van de Weeshuispassage.

Weeshuispassage

De Weeshuispassage-Zuid gaat trouwens wel bijna op de schop. Een deel al in 2017, nu krijgt de rest een flinke opknapbeurt. Brasserie Het Vliegerhuys krijgt een centrale plek, met een plein tussen het terras en de Hudson’s Bay, aldus het dagblad. De panden aan de Spiegelstraat, tussen Het Vliegerhuys en de Hudson’s Bay, worden gesloopt, zodat een open plein ontstaat. Ook krijgen een hoop winkels vernieuwde gevels én komt er een grote winkel van Costes met op de helft van de begane grond The Cotton Club, een winkel van The Sting.

Bron: De Stentor

weezenlanden

Maak je borst maar nat: 9 x grote plannen voor Zwolle

Oh, wat gebeurt er toch altijd veel in Zwolle! Maak je borst maar nat, want er gaat flink wat verand...

Meer over

Nieuws

adv.