Zwolle

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Dit vinden Nederlanders van station Zwolle

Door Hilke Vos 21 februari 2020

Treinreizigers zijn steeds positiever over de 396 treinstations in ons kikkerlandje, zo blijkt uit een onafhankelijk onderzoek door I&O research in opdracht van ProRail en NS, waaraan ruim 150.000 reizigers deelnamen. Wij zijn vooral benieuwd naar wat men van station Zwolle vindt; wat krijgen wij als rapportcijfer?

In de enquête van de NS werd aan reizigers gevraagd wat zij vinden van de stations. Vervolgens werd er gekeken hoe vaak een station een zeven of hoger scoorde. Resultaat: 77% van de reizigers was positief en gaf een 7 of hoger, tegenover 76% in 2018.

Station Zwolle

Hoe scoort ‘ons’ station? In de provincie Overijssel gaf 86 procent van de reizigers dit station in 2019 een 7 of hoger. In 2014 was dit 65 procent, dus men is duidelijk erg tevreden. Sowieso doen we het best prima; landelijk staat station Zwolle op plek 39 in de ranglijst. De landelijke nummer 1-positie is voor het authentieke Klimmen-Ransdaal in Limburg, een rijksmonument uit 1913. De provinciale nummer 1 is Dalfsen (Zwolle staat in Overijssel op de derde plek).

Het in nieuwe station Lansingerland-Zoetermeer krijgt in het eerste jaar van zijn bestaan van 89% van de reizigers een 7 of hoger, aldus NS.

Hogere ranking

Gaan we nog meer punten scoren in de toekomst? Moet haast wel, want station Zwolle krijgt natuurlijk een fantastische upgrade. Naast de vorig jaar geopende nieuwe busbrug en het busstation komt er o.a. een passerelle, een ondergrondse fietsenkelder met de oppervlakte van een voetbalveld en een vernieuwd stationsplein (inclusief spiegelvijver met daklicht en veel groen). Bekijk hieronder de planning:

rotonde

Station Zwolle op de schop, dit gaat er allemaal gebeuren

Het Stationsplein in Zwolle is momenteel één grote bouwput, dat is je vast niet ontgaan. Gelukkig al...

Meer over

Nieuws Verkeer

adv.