Dit staat er in Zwolle in 2019 op de planning

Door Hilke Vos 5 december 2018

Oh, wat gebeurt er toch altijd veel in Zwolle! Flinke verbouwingen, nieuwe evenementen, maak je borst maar nat. Dit staat er in onze Hanzestad allemaal op de planning in 2019.

<< < Pagina 1 / 12 >
⟵ swipe swipe ⟶

De bouw van twee sportcomplexen

frontzijde-parkeerplaats
De nieuwe WRZV-hallen. Foto | AGS Architects in Amsterdam

Twee?! Ja heus, volgend jaar verrijst Sport XL aan de Boerendanserdijk naast het terrein van PEC Zwolle én wordt er gebouwd aan de WRZV-hallen, oftewel het nieuwe sportcomplex aan de Grote Voort. De nieuwbouw – die in 2020 klaar moet zijn – krijgt twee sportzalen (van 24 bij 44 meter en van 28 bij 48 meter), een volwaardig restaurant én er komen 112 parkeerplaatsen voor auto’s en 140 plekken voor fietsen.

Darttoernooi Zwolle

darten-zwolle
Foto | ANP

Schot in de roos: we krijgen volgend jaar wéér een PDC-toernooi in Zwolle, waar je de allerbeste darters kunt bewonderen. De IJsselhallen zijn wederom het decor van het dartevenement, van 24 tot en met 26 mei 2019.

Het toernooi in Zwolle wordt de zevende ronde in de dertien afleveringen tellende Euro Tour. Leverkusen verzorgt in maart het openingsweekend, terwijl er verder gespeeld wordt in onder meer München, Kopenhagen, Graz, Wenen, Praag en Gibraltar.

Zwolle Pride Weekend

foto-gemeente-regenboogvlag
Foto | Gemeente Zwolle

De initiatiefnemers van Roze Zaterdag 2020 Zwolle kregen helaas te horen dat Zwolle niet was gekozen als Roze Stad voor 2020. Ondanks dat er geen officiële dag wordt georganiseerd, heeft initiatiefnemer Niek lá Mon (33) iets nieuws bedacht: een Zwolle Pride Weekend, op 30 en 31 augustus en 1 september 2019. “Het duurt nog even maar de voorbereidingen zijn in volle gang. We willen het groots aanpakken en we hebben ideeën zat. Als het aan mij ligt komt er een grote condoom over de Peperbus.”

Niek là Mon

Zwolle Pride organisator Niek: ‘Homo zijn is veel meer dan op een boot door de grachten varen’

We krijgen een Zwolse Pride in de zomer van 2019. De organisatie ligt in handen van Zwollenaar Niek ...

Fietsenkelder

fietsenstalling-nieuw
Afbeeldingen | Gemeente Zwolle

Over vijf weten we niet beter: dan stallen we ons fietsje in de fietsenstalling onder het Zwolse Stationsplein (inclusief roltrappen, doe maar luxe!). De grootte van de ‘ondergrondse’ is te vergelijken met het oppervlak van een voetbalveld; er passen dan ook maar liefst 5.475 (!) fietsen in. Deze zomer is de waterleiding onder het Stationsplein alvast verlegd, ter voorbereiding op de daadwerkelijke bouw van de fietsenstalling. Die start in maart 2019 en is naar verwachting in juli 2020 klaar.

Hé! Wat gebeurt er nou allemaal voor Starbucks Zwolle?

Er wordt flink geklust voor Starbucks in Zwolle, of eigenlijk voor het station. Niks ernstigs hoor, ...

Katwolderplein

2593_katwolderplein_fotomontage_04
Foto © Nijhuis Rijssen

Na een periode van voorbereidingen, plannen maken en contracten verandert het Katwolderplein de komende tijd in een grote bouwput, waarna drie woonprojecten (217 woningen) verrijzen, namelijk Katwolderplein Blok B en Blok C en natuurlijk Kop van Hoog. Dit gaat er allemaal gebeuren:

2593_katwolderplein_fotomontage_04

Dit gaat er allemaal gebeuren met het Katwolderplein in Zwolle

Na een periode van voorbereidingen, plannen maken en contracten is vandaag (11-7) een groot bouwbord...

Vernieuwde Grote Kerk

grotekerkzwolle
Foto | Grote Kerk

De Grote Kerk wordt in een nieuw jasje gestoken, om zo een aantrekkelijk centrum te creëren voor culturele en educatieve activiteiten. De gemeente is bereid de metamorfose financieel te ondersteunen met een eenmalige bijdrage van bijna een miljoen, al is provinciale subsidie noodzakelijk om het wensenlijstje af te kunnen werken.

Status: Academiehuis Grote Kerk Zwolle gaat in januari 2019 beginnen met een grootse verbouwingsklus van bijna een half jaar. Denk aan elektrisch bediende glazen deuren aan de kant van de Grote Markt en aan de zijde van het Grote Kerkplein en een nieuwe betonvloer. Ook wil de stichting de toiletvoorziening aanpakken, maar daarvoor moeten nog wat extra subsidies worden binnengehengeld.

Bron: De Stentor

Nieuw bezorgcentrum DHL

dhl
Een impressie van het nieuwe centrum op Hessenpoort in Zwolle. © DHL

DHL Express bouwt voor 11 miljoen euro een tweede vestiging op bedrijventerrein Hessenpoort in Zwolle, meldde De Stentor onlangs. Het nieuwe bezorgcentrum gaat in 2019 open en biedt werk aan 130 mensen. Volgens DHL is uitbreiding nodig vanwege ‘de snelle groei’ van het internationaal expressvervoer.

Winkelcentrum Diezerbrink

Foto | gemeente Zwolle

Winkelcentrum Diezerbrink ziet er volgend jaar vast heel anders uit! Er zijn namelijk plannen om meerdere winkelpanden in de Thomas á Kempisstraat af te breken, om zo ruimte te maken voor woningen, meldde De Stentor onlangs. In het oude pand van Simon Interieur (tijdelijke vestiging) komt bijvoorbeeld een winkelruimte met daarachter en erboven twaalf appartementen.

Verder wordt de Diezerkade smaller, verdwijnt de bekende rotonde (wordt een soort plein) en zijn de stoepen straks netter. Lees hier meer over de plannen en een complete toelichting hierop door voorzitter Annet Kroes (modezaak Douma) en bestuurslid Lianne Mensink (café Stroomberg).

Foodcourt

foodcourt zwolle
Artist Impression Foodcourt Zwolle. Foto: Reggestede Invest

In 2019 zitten we te smikkelen in de Zwolse foodcourt langs de A28, inclusief Kentucky Fried Chicken, Burger King, La Place en Subway. Een gekke voorstelling dat er dan een nieuwe fastfood-walhalla op de locatie van de Vrolijkheid zit. Nostalgisch plekkie, toch?

Status: volgens een woordvoerder van Reggestede wordt er nu gebouwd; en dat is ook te zien trouwens (filmpje volgt binnenkort). “Binnen nu en acht maanden wordt het gehele project opgeleverd.”

foodcourt zwolle

Uh, hoe zit het eigenlijk met die foodcourt in Zwolle?

Inmiddels is (na zeven jaar!) de kogel door kerk: we krijgen een foodcourt inclusief Kentucky Fried ...

De busbrug

Busbrug
De Busbrug ligt op zijn plaats: in 24 uur heeft men de brug over het spoor en op zijn definitieve plek neergezet. |
FotoPersBuro Frans Paalman Zwolle ©2018

In opdracht van de gemeente Zwolle zijn ProRail en BAM Infra op 30 oktober 2017 gestart met de bouw van de busbrug, die straks reizigers snel en op een comfortabele manier van en naar het nieuwe busstation kan vervoeren. Inmiddels zijn ‘we’ aardig ver: op dit moment wordt de brug afgebouwd door het aanbrengen van de barrières, houten panelen en randelementen. Na aanleg van de asfaltverharding en aansluiting van de busbrug op de Veerallee en het nieuwe busstation, is de brug, een ontwerp van ipv Delft creatieve ingenieurs, begin 2019 klaar voor gebruik. Yes!

station-zwolle-1913

Groot onderhoud: Dit gaat er gebeuren met Station Zwolle

Er staan veel verbeteringen op de planning voor station Zwolle, maar wat gaat er nu precies gebeuren...

Brass Boer

Met trots openen wij de deur van onze toekomstige brasserie ‘Brass Boer Thuis’ aan de Nieuwe Markt in Zwolle.De…

Posted by De Librije on Thursday, 15 November 2018

Geen enorm bouwproject, wél een grote aanwinst voor Zwolle: Jonnie en Thérèse Boer, de eigenaars van driesterrenzaak de Librije in Zwolle, openen begin 2019 een tweede Brass Boer in onze Hanzestad. In het pand van restaurant GastroBras Da Nini, dat onlangs de deuren sloot.

GastroBras Da Nini

Dit komt er in de GastroBras Da Nini in hartje Zwolle

Weet je nog? In juli namen we afscheid van GastroBras Da Nini aan de Nieuwe Markt 21 en lange tijd w...

What else?

Nog een enorm Zwols bouwproject gemist? Laat het ons weten, vullen wij de lijst aan!

<< < Pagina 1 / 12 >
⟵ swipe swipe ⟶