Zwolle

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Eindelijk! Het nieuwe station Zwolle Stadshagen is in gebruik genomen

Door Hilke Vos 13 december 2019

Next stop: Zwolle Stadshagen. Vanaf vandaag, zondag 15 december, is het nieuwe station definitief opgenomen in de dienstregeling. Reizigers kunnen hier nu ook in- en uitstappen.

Afgelopen zomer bleek – tijdens een proef – dat niet haalbaar was om de treinen op station Stadshagen te laten rijden, daarom werd het perron verlengd. Ook kwam er een parkeerterrein achter het station bij.

Inmiddels is het station – twee jaar later dan gepland – helemaal klaar en rijdt sinds vandaag een rechtstreekse trein tussen Zwolle en Kampen, via Stadshagen. In vier minuten sta je op station Zwolle en in zeven minuten in Kampen. Ook de gemeente Kampen is blij met de nieuwe verbinding, kijk maar:

Dit is de nieuwe dienstregeling

Zwolle-Kampen: De trein uit Zwolle vertrekt twee minuten eerder dan in de huidige dienstregeling: om .47 en .17. Op station Zwolle Stadshagen wordt gestopt om .51 en .21 en de trein arriveert in Kampen om .58 en .28. In Kampen wijzigt de aankomsttijd dus met één minuut.

Kampen-Zwolle: De trein uit Kampen vertrekt op dezelfde tijd als in de huidige dienstregeling: om .02 en .32. Op station Zwolle Stadshagen wordt gestopt om .09 en .039 en de trein arriveert in Zwolle om .13 en .43. In Zwolle wijzigt de aankomsttijd met één minuut en de vertrektijd met twee minuten.

Alle overstappen in Zwolle, behalve zoals eerder aangegeven die overstap in de richting van Lelystad en Den Haag, blijven behouden.

Klik hier voor de dienstregelingstabellen van de nieuwe dienstregeling per 15 december 2019.
Klik hier voor de overstaptijden op andere treinen op station Zwolle per 15 december 2019.

Buslijn 10

Vanaf 15 december rijdt er vanaf station Zwolle Stadshagen in de ochtendspits van maandag tot en met vrijdag een speciale buslijn naar de Deltion Campus. Reizigers die gebruik maken van lijn 10 zijn zo’n tien minuten eerder op Deltion Campus dan met de huidige verbinding via station Zwolle en buslijn 9. Buslijn 10 heeft een aansluiting op de trein vanuit Kampen en vertrekt van 7.41 uur tot 9.41 uur ieder half uur. Buiten de ochtendspits rijdt buslijn 10 niet, omdat de spreiding van de reizigers dan groter is.

Kaartje kopen

Treintje pakken richting Zwolle of Kampen? De prijzen van een rit vanaf station Zwolle Stadshagen naar Zwolle en Kampen zijn hieronder te vinden.

Actie voor reizigers

Provincie Overijssel, gemeente Zwolle, gemeente Kampen ProRail en Keolis zijn erg blij dat station Zwolle Stadshagen definitief open gaat. Om reizigers te verwelkomen op het nieuwe station organiseren de aangesloten partijen op maandagochtend 16 december gezamenlijk een reizigersactie. Wij zijn benieuwd!

Bron: Keolis

busbrugnieuws

Een nieuwe dienstregeling in Zwolle: dit zijn de belangrijkste wijzigingen

Mensen, opgelet: per zondag 15 december 2019 start de nieuwe dienstregeling van vervoerbedrijf Syntu...

Meer over

Nieuws Verkeer

adv.