Dit is waarom je zaterdag allemaal Pokémon GO-spelers in de stad ziet

Door Mandy Veenstra 11 januari 2019

Zie jij zo nu en dan in Zwolle groepjes mensen met telefoons in hun handen, die lijken te kijken naar iets wat jij niet ziet? Nee, ze zijn niet gek geworden en jij ook niet, dit zijn Pokémon GO-spelers. Bij de Sassenpoort en in Assendorp bijvoorbeeld zie je ze regelmatig. En deze zaterdag (12 januari) zie je ze waarschijnlijk ook in grotere getale dan normaal, want het is Community Day. Gotta catch ‘em all!  

De smartphonegame Pokémon Go was zonder twijfel de hype van 2016. Het is dan misschien niet meer zo’n bizarre rage als toen, er zijn nog steeds bijzonder veel spelers én zaterdag dus wat meer dan normaal.

Vangen!

Zaterdag 12 januari houdt de maker van het spel, Niantic, weer een Community Day. Deze dag is bedoeld om gezellig met elkaar, met vrienden, familie of spelers die je helemaal niet kent, door de stad te wandelen. En tijdens het wandelen natuurlijk toffe Pokémons te vangen.

Bij elke Community Day staat er een andere Pokémon in de spotlights en die wil je als speler die dag vangen. Dat kan tussen 11.00 en 14.00 uur zaterdag. In Nederland dan, want het event wordt overal gehouden, elk land op zijn eigen tijd.

Eén optie

In Zwolle wordt het spel extra bijzonder gemaakt om het uitdagender te maken voor de spelers. Maar hoe dat gebeurt, is een verrassing. Dus wil je erachter komen wat dat is, dan zit er maar één ding op: meedoen!

Meer weten over de Community Day in Zwolle? Kijk hier.

monopoly-bordspel

Game on: 4 x spelletjes in cafés in Zwolle

Ontspannen met vrienden in de kroeg hoeft niet altijd alleen maar bier drinken te betekenen. Een spe...
straatkabouterzwolle

Zwolse mysteries: het mysterie van de straatkabouter

Waarschijnlijk heb je hem wel eens in het wild gezien in Zwolle: de straatkabouter. Maar wie is de b...
kakhiel-zwolle

Kakhiel maakte een vlog over Zwolle en die wil je echt zien

Als Kakhiel een vlog maakt, weet je in elk geval één ding zeker: het is gortdroog. Goed, vorig jaar ...

adv.