Zwolle

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Dit is waarom er op 4 september een ‘seksbus’ door Zwolle rijdt

Door Hilke Vos 16 augustus 2019

Nee, je hoeft niet bang te zijn voor pornografische activiteiten. Deze ‘seksbus’ is namelijk onderdeel van een voorlichtingscampagne van Rutgers. Omdat studenten een groot risicogroep vormen voor onbedoelde zwangerschap, rijdt de Anticonceptiecamper langs twaalf studentensteden in Nederland om voorlichting te geven over veilig vrijen.

Veilig vrijen

Rutgers is een organisatie die zich inzet om de seksuele gezondheid van mensen in Nederland te verbeteren. Jongeren die gaan studeren doen nieuwe contacten op en gaan vaak ook seksuele contacten aan. Tijdens de introductiedagen krijgen ze informatie over alles wat voor hen van belang is als student.

Uit onderzoek blijkt namelijk dat studenten die een onenightstand hebben, lang niet altijd een condoom gebruiken. Bij mbo-studenten gebruikten slechts 40% van de mannen en 38% van de vrouwen een condoom. Bij hbo en wo-studenten was dat respectievelijk 41% en 50%.

In Zwolle

De Anticonceptiecamper start op 14 augustus in Leiden en eindigt de tour op 5 september in Den Haag. Op woensdag 4 september is deze camper tijdens de MBO-Bruisdag in hartje Zwolle te vinden. Tijdstip: Rodetorenplein van 10.00 tot 14.30 uur.

Foto: Facebook Rutgers
AssendorpZwolle

Deze dingen herken je meteen als je in Zwolle hebt gestudeerd

Zwolse studenten zijn de allerleukste studenten, dat vinden wij dan. Zo heb je fijne herinneringen a...

 

adv.