Zwolle

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Diezerkade op de schop, dit gaat er gebeuren

Door Hilke Vos 11 september 2019

Er wordt flink geklust rondom de Diezerkade. Niks ernstigs: winkelgebied Diezerbrink (Thomas à Kempisstraat, Diezerkade en Vechtstraat) krijgt een fijne metamorfose. De voorbereidende werkzaamheden voor de herinrichting van het gebied zijn inmiddels begonnen, meldt de gemeente Zwolle. Betekent wel dat je nog éven moet omrijden.

In verband met deze werkzaamheden is de Diezerkade ter hoogte van de kruising met de Burgemeester Drijbersingel gestremd voor autoverkeer tot en met donderdag 12 september 17.00 uur.

Winkels blijven bereikbaar

De gemeente zorgt dat je niet al teveel last hebt van de werkzaamheden. Autoverkeer kan vanaf de rotonde De Brink de Diezerkade inrijden en afslaan naar het Diezerplein. Fietsers kunnen naar de binnenstad en weer terug, maar zullen af moeten stappen. Voor voetgangers blijft de Diezerkade bereikbaar.

Impressie bij Diezerbrink 19 aug 2019 (1)
Afbeelding | Gemeente Zwolle

Van donderdag 19 september t/m vrijdag 4 oktober worden ‘sleuven’ gegraven en zal het trottoir en de parkeerplaatsen voor de winkels aan de Diezerkade slecht of niet toegankelijk zijn. Ook dan blijven de winkels bereikbaar. Let op: gele borden geven de omleidingsroutes aan. Door onvoorziene werkzaamheden kan het werk worden uitgesteld en/of meer tijd in beslag nemen.

Wat gaat er eigenlijk gebeuren?

Diezerbrink krijgt meer groen, iets gezelliger voor bezoekers en omwonenden. De rijbaan van de Thomas à Kempisstraat is straks smaller en de stoepen worden juist verbreed. Zo kunnen winkeliers uitstallingen plaatsen én hebben voetgangers ook genoeg ruimte. De parkeerplekken worden slimmer ingericht en rotonde De Brink verdwijnt en maakt plaats voor een veilige, verkeerskundige oplossing (een soort plein). Ook is er volgend jaar meer plek voor fietsparkeren.

Foto | gemeente Zwolle

Een paar bomen verdwijnen vanwege de herinrichting, maar no worries: er worden ook weer nieuwe bomen geplant. Tot slot wordt in deze eerste fase een deel van de waterkering (nabij de rotonde) verhoogd om te voldoen aan de nieuwste eisen voor waterveiligheid.

Samen met winkeliers en bewoners

In oktober 2018 heeft de gemeente Zwolle een eerste ontwerp herinrichtingsplan voor het gebied aan de ondernemers en inwoners gepresenteerd. Daarna heeft de gemeente het ontwerp samen met hen uitgewerkt tot een definitief ontwerp voor de eerste fase. Ondernemers en bewoners dachten onder andere mee over de inrichting van de straten, de (fiets)parkeerplaatsen, de bestrating en de beplanting. Voor meer info over dit project klik je op deze link.

hudsonsbay-zwolle

Let op: deze winkels in Zwolle gaan stoppen (of zijn al dicht)

Loop je door de Diezerstraat en kun je ineens je favoriete hotspot niet meer vinden. Tja, er zijn ge...
hudsons-bay-zwolle

Dit willen Zwollenaren straks in het pand van Hudson’s Bay

Het gaat toch echt gebeuren: Hudson's Bay sluit eind 2019 de deuren. Betekent dat het compleet verbo...

Meer over

Nieuws

adv.