Zwolle

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Coronatest in Zwolle: bij deze testlocatie kan hét en zo snel krijg je de uitslag

Door Hilke Vos 29 september 2020

Iedereen met klachten kan zich in Nederland laten testen op corona. Ook in de omgeving van Zwolle kun je zo’n coronatest laten afnemen. Maar hoe werkt dat precies en waar moet je rekening mee houden? 

Wanneer mag ik me laten testen?

De afgelopen tijd is er hard gewerkt om onder meer de laboratoriumcapaciteit en de benodigde hoeveelheid testmaterialen uit te breiden. Daardoor kan iedereen met milde klachten die wellicht op het coronavirus duiden zich laten testen op corona. Denk hierbij aan neusverkoudheid, hoesten, keelpijn, koorts of vermindering van reuk en smaak.

Ben je zorgmedewerker, onderwijzer of leerkracht? Dan kun je je met voorrang laten testen. Bel hiervoor 0800 – 8101 (alle dagen bereikbaar van 7.30 tot 20.00 uur).

Coronatest in Zwolle, waar moet ik zijn?

Wil je een coronatest laten afnemen, dan hoef je niet eerst naar de huisarts. Een telefoontje naar de GGD is genoeg. Het nummer dat je moet bellen is 0800- 1202 en is zeven dagen per week, van 08.00 uur tot 20.00 uur bereikbaar om een afspraak te maken bij een testlocatie in de buurt. Daarna maak je een afspraak op één van de vier testlocaties in de regio IJsselland. In Zwolle vind je een testlocatie aan de Ceintuurbaan 15 in Zwolle.

Overige locaties:

  • aan de Hannoverstraat 2 in Deventer,
  • aan de Veldkampweg 23 in Ommen,
  • aan de Dolderweg 1 in Steenwijk.

Hoe werkt zo’n coronatest?

Op zo’n testlocatie kun je met de auto of lopend door de teststraat. Je moet je ten allen tijden vooraf aanmelden voor een test. Er wordt met een wattenschijfje keel- of neusslijm afgenomen. Deze monsters worden vervolgens naar het laboratorium gestuurd. Het personeel draagt een mondkapje en beschermende materialen. Zelf hoef je vooralsnog geen mondkapje te dragen. De test kost geen geld. De GGD IJsselland streeft ernaar om binnen 48 uur de uitslag van de coronatest met je te delen. Als je je hebt laten testen, moet je in thuisisolatie. Niet pas als de uitslag van de test bekend is.

Wat als ik positief getest ben?

Als je positief getest bent op corona moet je tien dagen in thuisisolatie. Dat geldt ook voor je huisgenoten of familieleden waar je mee woont. Ondertussen gaat de GGD aan de slag met het bron- en contactonderzoek. Jij kunt alvast opschrijven met wie je de afgelopen dagen contact hebt gehad. Je hoeft alleen de namen op te schrijven van de mensen met wie je 15 minuten of langer op minder dan 1,5 meter afstand samen bent geweest twee dagen voordat de klachten begonnen, tot het moment dat je thuis bent gebleven.

Bekijk de website van de GGD regio IJsselland voor meer informatie.

isala ziekenhuis zwolle

Aantal coronabesmettingen neemt toe: dit is momenteel de status in Zwolle

Het aantal geregistreerde coronabesmettingen loopt landelijk verder op. Het RIVM heeft zojuist nieuw...

Meer over

Corona Nieuws

adv.