Zwolle

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Coronatest in Zwolle: hier kan hét en zo snel krijg je de uitslag

Door Hilke Vos 30 juni 2020

Al een maand lang kan iedereen in Nederland met milde klachten zich laten testen op corona. Ook in de omgeving van Zwolle kun je zo’n coronatest laten afnemen. Maar hoe werkt dat precies en waar moet je rekening mee houden? 

Wanneer mag ik me laten testen?

De afgelopen tijd is er hard gewerkt om onder meer de laboratoriumcapaciteit en de benodigde hoeveelheid testmaterialen uit te breiden. Daardoor kan iedereen met milde klachten die wellicht op het coronavirus duiden zich laten testen op corona. Denk hierbij aan hoesten, neusverkoudheid en/of koorts.

Coronatest in Zwolle, waar moet ik zijn?

Wil je een coronatest laten afnemen, dan hoef je niet eerst naar de huisarts. Een telefoontje naar de GGD is genoeg. Het nummer dat je moet bellen is 0800- 1202 en is zeven dagen per week, van 08.00 uur tot 20.00 uur bereikbaar om een afspraak te maken bij een testlocatie in de buurt. Daarna maak je een afspraak op één van de vier testlocaties in de regio IJsselland. In Zwolle vind je een testlocatie  aan de Boerendanserdijk 41b in Zwolle. Let op: per 1 juli verhuist deze locatie naar Ceintuurbaan 15 in Zwolle.

Hoe werkt zo’n coronatest?

Op zo’n testlocatie kun je met de auto of lopend door de teststraat. Je moet je ten allen tijden vooraf aanmelden voor een test. Er wordt met een wattenschijfje keel- of neusslijm afgenomen. Deze monsters worden vervolgens naar het laboratorium gestuurd. Het personeel draagt een mondkapje en beschermende materialen. Zelf hoef je vooralsnog geen mondkapje te dragen. De test kost geen geld. De GGD IJsselland streeft ernaar om binnen 48 uur de uitslag van de coronatest met je te delen.

Wat als ik positief getest ben?

Als je positief getest bent op corona moet je twee weken in thuisisolatie. Dat geldt ook voor je huisgenoten of familieleden waar je mee woont. Ondertussen gaat de GGD aan de slag met het bron- en contactonderzoek. Mensen die langer dan 15 minuten op minder dan 1,5 meter van je zijn geweest, moeten ook zo veel mogelijk thuisblijven. Mensen die langer dan 15 minuten in dezelfde ruimte zijn geweest, hoeven niet thuis te blijven, maar moeten alert zijn op klachten.

Bekijk de website van de GGD regio IJsselland voor meer informatie.

Jammie! Hier in Zwolle scoor je vandaag een gratis donut

Een lekkere donut gaat er bij velen altijd wel in. Voor de zoetekauwen onder ons hebben wij fantasti...

Bijna vakantie! Zo checken dieven of je weg bent

Goed nieuws: het aantal woninginbraken in Zwolle is afgenomen! Tussen januari in mei dit jaar werd e...

Meer over

Corona Nieuws

adv.