Zwolle

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Corona-update van het RIVM: dit zijn de laatste cijfers van Zwolle

Door Carin Van der Meij 11 augustus 2020

Het is al weken het gesprek van de dag: de stijgende coronabesmettingen in ons land. Uit de nieuwe update van het RIVM blijkt dat ook deze week meer Nederlanders positief zijn getest op het coronavirus: in totaal 4036 nieuwe besmettingen.  

Het gaat hier om een periode van 5 tot en met 11 augustus. Een week eerder waren er nog 2588 nieuwe besmettingen. Lees meer details over de landelijke cijfers bij het AD.

Coronabesmettingen in Zwolle

Zijn er in onze stad ook meer Zwollenaren besmet geraakt met het coronavirus? In totaal zijn in de periode van 29 juli tot en met 11 augustus tien Zwollenaren positief getest op het coronavirus, blijkt uit de wekelijkse corona-update van het RIVM. Omgerekend komt dat neer op 7,8 per honderdduizend inwoners. Ter vergelijking: in de periode 11 juli tot en met 4 augustus werden er vier besmettingen vastgesteld in Zwolle. Omgerekend 3,1 per honderdduizend inwoners.

Disclaimer: tussen de metingen zit een overlap van één week. 

In kaart

Ben je benieuwd hoeveel besmettingen er zijn bijgekomen in Kampen, Dalfsen, Hattem of ergens anders in het land? LocalFocus heeft alle besmettingen van de afgelopen twee weken per gemeente in kaart gebracht.

terras zwolle

Horecaregels aangescherpt: hier moet je in Zwolle rekening mee houden

We moeten ons aan meer regels gaan houden als we naar een terras, restaurant of kroeg willen. Eerder...
testlocatie corona zwolle coronatest

Coronatest in Zwolle: bij deze testlocatie kan hét en zo snel krijg je de uitslag

Iedereen met milde klachten kan zich in Nederland laten testen op corona. Ook in de omgeving van Zwo...

adv.