Code wit! Het gaat sneeuwen in Zwolle met grote gevolgen voor het verkeer

Door Hilke Vos 21 januari 2019

Slee al klaarstaan? Handschoentjes op de verwarming? Het gaat dinsdag sneeuwen, meldt Weeronline. Let wel op, want door de sneeuwval wordt grote hinder in het verkeer verwacht.

Morgen gaat het in de ochtend vanuit het westen sneeuwen, vertelt het weerbureau. In de loop van de ochtend breidt de sneeuw uit over het land en wordt ook Zwolle hoogstwaarschijnlijk een winterwonderland. Op veel plaatsen kan een sneeuwdek ontstaan van circa 3 centimeter dik, lokaal is 5 centimeter mogelijk. De gevoelstemperatuur ligt rond -8, brr!

Verkeershinder door sneeuw

De sneeuwval heeft ook grote gevolgen voor het verkeer, meldt De Stentor. De tweede helft van de ochtendspits kan morgen in het westen al hinder ondervinden, maar ook de avondspits moet met verkeersproblemen rekening houden als gevolg van de winterse neerslag.

Let op!

Door de vorst zijn al een hoop handremmen bevroren én hebben veel accu’s van auto’s het begeven. De wegenwacht heeft meer mensen ingezet, maar door de grote drukte moet je wellicht wat langer op hulp wachten. Advies van de ANWB: kleed je lekker warm aan als je de weg op gaat.

Schaatsen in Zwolle?

Nog niet, want de sneeuw gooit roet in het eten. Door sneeuw op het ijs ontstaat er als het ware een ‘dekentje’ waardoor het ijs minder snel aangroeit dan wanneer er geen sneeuw op het ijs ligt. Dat beaamt ook het bestuur van IJsvereniging W.V.F. “We verwachten niet dat we op korte termijn de ijsbaan kunnen openen gezien de weersverwachtingen. Houd de info op onze website in de gaten.”

Hier nog wat tips om de sneeuw in Zwolle te overleven:

anp-49152968

Veilig fietsen door Zwolle met deze sneeuw

Het is code oranje in Zwolle en Rijkswaterstaat roept op om thuis te blijven. Maar als je nu écht na...
hot-chocolate-zwolle

Siberische kou overleven? 5 x de beste warme choco in hartje Zwolle

Zeg 'warme choco' en plots is het niet meer zo erg dat de gevoelstemperatuur buiten -20 is. In Zwoll...
schaatsen Zwolle

Kunnen we nou al schaatsen in Zwolle?!

Oh, wat vroor het vannacht hard in Zwolle. In onze provincie tikte de thermometer op sommige plekken...

adv.