Café Bruut in Zwolle mag weer open en dit is waarom

Door Melanie Borgman 24 april 2019

Café Bruut in Zwolle mag weer open, mits er wordt voldaan aan bepaalde voorwaarden. Dat heeft het college van B en W van Zwolle besloten, zo meldt de Stentor. Eind vorig jaar moest de bar haar deuren sluiten, nadat een granaat aan de deurklink was gehangen. 

Wanneer het café open gaat? Dat is nog niet duidelijk, maar in ieder geval zo snel mogelijk. Café Bruut gaat volgens de gemeente pas open ‘als aan de voorschriften wordt voldaan’. Uit resultaten van een aanvullend onderzoek blijkt namelijk dat de vergunning verleend kan worden, mits er wordt voldaan aan bepaalde voorschriften. Al deze voorwaarden gelden voor een periode van vijf jaar.

Granaten

Het café staat al een tijdje in het middelpunt van een groot politieonderzoek. Vorig jaar nog werd de Voorstraat in hartje Zwolle ter hoogte van café Bruut afgezet, want er hing een handgranaat aan de voordeur. De gemeente sloot het pand om onderzoek te doen. Twee maanden geleden vonden in Zwolle-Zuid vijf explosief plaats, vlakbij de woning van de familie van café-eigenaar Bob Kooistra.

Meer lezen?

politie-granaat-zwolle

Nóg meer bekend over de granaat bij café Bruut in Zwolle

Flink schrikken woensdag: de Voorstraat in hartje Zwolle werd ter hoogte van café Bruut afgezet, wan...
bruut2-1

Bob is de nieuwe eigenaar van Bruut: ‘De eerste stap is een extra bar’

Fan van Bruut? Dan is je vast opgevallen dat sinds kort een nieuwe eigenaar aan het roer staat van h...

Meer over

Nieuws

adv.