Bijzonder! Zwollenaren laten zich opsluiten op de Grote Markt voor Free a Girl

Door Melanie Borgman 14 mei 2019

Twaalf uur lang in een hokje van twee bij een meter zitten, klinkt ons niet heel comfortabel in de oren. Toch is het precies wat een aantal dappere Zwollenaren deze week gaan doen op de Grote Markt van Zwolle.

Natuurlijk laten de deelnemers zich niet voor de lol opsluiten: met de actie ‘Lock Me Up’ vragen ze geld en aandacht voor Free a Girl, een organisatie die jonge meisjes uit de prostitutie bevrijdt. In een land als India worden naar schatting 1,2 miljoen meisjes gedwongen tot prostitutie en opgesloten in bordelen: hokjes van – je raadt het al – één bij twee meter.

De eerste deelnemers werden vanmorgen om klokslag 11:00 uur, opgesloten door wethouder Sloots en dj Hans Stroeve, deelnemer in 2017 en ambassadeur van Lock me Up Zwolle.

Zwolse deelnemers

Net als vorig jaar vindt de actie plaats bij Stadscafé Blij aan de Grote Markt van dinsdag 14 tot en met zaterdag 18 mei. En er doen dus ook Zwolse deelnemers mee! De deelnemers van dit jaar zijn Kimberley Houghton, Maaike Jepma, Geert Broeren, Julia Bartelink, Sabine Doornkamp, Remko de Paus, Gezina van der Heide, Dirkje van den Berg, Sanne van der Velde, Mandy Wahl, Manon Mauer en Sharon van der Steeg. Toppers!

Foto: indebuurt Zwolle

Tijdens Lock Me Up – Free a Girl kan je genieten van verschillende optredens. Zo spelen INDY HOKKEN, Stijn de Wild, Liza van Ruitenbeek, Eden Mara, Dina, Electriic Forrest, Juniper, Max & Milo, Tim Kamphuis, Ilse, Daphne & Tim, Raving Rebels, The Ones en Chayah op tijdens de bijzondere week.

Hoewatwaar: Lock Me Up – Free a Girl vindt dit jaar plaats in Zwolle bij Stadscafé Blij aan de Grote Markt van dinsdag 14 tot en met zaterdag 18 mei.

Meer lezen op indebuurt:

[VIDEO] Zwolse Annie serveert op 82-jarige leeftijd pannenkoeken bij Wijkcentrum de Pol

Tafels dekken, opruimen en borden in- en uitserveren. Annie (82) uit Zwolle is vrijwilliger bij Wijk...
klm urban trail zwolle

Urban Trail Zwolle 2019: dit moet je weten!

Ben jij al klaar voor de Zwolle Urban Trail 2019? Aanstaande zondag 19 mei is het zover! Tijdens de ...

adv.