Zwolle

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Aantal coronabesmettingen neemt toe: zo zit het op dit moment Zwolle

Door Carin Van der Meij 28 juli 2020

Het coronavirus verspreidt zich weer meer in Nederland. De afgelopen week kwamen er 1329 besmettingen bij, wat vooral wordt veroorzaakt doordat steeds meer mensen zich laten testen. In hoeverre geldt die stijging voor Zwolle? Check hier de actuele stand van zaken.

In totaal zijn in de periode van 15 tot en met 28 juli twee Zwollenaren positief getest op het coronavirus, blijkt uit de wekelijkse corona-update van het RIVM. Omgerekend komt dat neer op 1,6 per honderdduizend inwoners. Ter vergelijking: in de periode 1 t/m 14 juli werd er één besmetting vastgesteld in Zwolle.

Besmettingen in Zwolle en omgeving

In Zwolle valt het aantal besmettingen dus mee. Overigens betekent dat niet dat we helemaal van het virus af zijn. Het is belangrijk dat we afstand blijven houden en voorzichtig zijn. In de nabijgelegen gemeenten Steenwijkerland, Westerveel en Oldebroek loopt het aantal coronabesmettingen namelijk wel weer sneller op. Bovendien genieten veel mensen momenteel van een vakantie buiten de stad. Pas na twee tot vier weken zie je echt wat voor invloed het virus op inwoners uit Zwolle heeft. Wees dus altijd voorzichtig en houd je aan de regels.

Tekst loopt door onder kaart 

Hoe gaat het in Nederland

Wat is de landelijke status? Uit de wekelijkse update van het RIVM blijkt dat het aantal Nederlanders dat positief getest is verder toeneemt. Afgelopen week – 22 tot en met 28 juli – zijn er 1.329 nieuwe besmettingen bijgekomen, dat zijn er 342 meer dan vorige week.

Lees ook:

rosan

Zwolse Rosan werd verliefd in coronatijd: ‘Daten was juist heel bijzonder’

Daten op creatieve wijze. Zo startte het liefdesavontuur van de vijfentwintigjarige Rosan uit Zwolle...
onbegrijpelijk

7 x deze huizen staan onbegrijpelijk lang te koop in Zwolle

‘Leuk huis, vast zo verkocht,’ denken we regelmatig als we weer eens een rondje Funda doen. Maar dat...

Meer over

Corona Nieuws

adv.