6 x grote veranderingen in de binnenstad van Zwolle

Door Hilke Vos 18 maart 2019

Oh, wat gebeurt er toch altijd veel in het centrum van Zwolle! Maak je borst maar nat, want er komen best wat nieuwe dingen in het centrum van onze Hanzestad. Wij zetten de belangrijkste veranderingen voor je op een rijtje.

Pagina 1 / 7
⟵ swipe swipe ⟶

Huisman Watersport

kampeerspullen
Oude foto – hier was de winkel nog in gebruik.

Het was even slikken: Huisman, de karakteristieke zaak in scheepvaartbenodigdheden aan de Buitenkant in Zwolle, sloot eind april 2018 de deuren. In de zaak én in de drie naastgelegen panden ( Buitenkant 13 t/m 17) zitten nu appartementen, wel tien stuks. Inmiddels zijn de zogeheten Schuttevaer-panden opgeleverd, liet onlangs De Stentor weten. Hier zie je het resultaat.

De oude bakkerij Van Orsouw

maxim
Foto | indebuurt Zwolle

Loop je door het centrum, zie je ineens dat de voormalige banketbakkerij Van Orsouw – nu Maxim’s – flink verbouwd wordt. Navraag leverde het volgende op: het pand krijgt een flinke metamorfose en ook het concept gaat ietwat veranderen. “De Orsolino blijft wel gewoon op de kaart staan hoor!” aldus eigenaren Kees Schreuder en Carine Wiersma.

orsouw

Uhh, wat gebeurt er met de oude bakkerij Van Orsouw?

Loop je door het centrum, zie je ineens dat de voormalige banketbakkerij Van Orsouw - nu Maxim’s - f...

Grote Kerk Zwolle


De Grote Kerk wordt in een nieuw jasje gestoken, om zo een aantrekkelijk centrum te creëren voor culturele en educatieve activiteiten. De verbouwing startte in januari en duurt nog tot en met mei. Voorzitter van Stichting Grote Kerk Zwolle, Janco Cnossen, belooft meer historie terug te brengen na de verbouwing: “Je doet een inbreuk op de geschiedenis, maar we brengen er ook weer meer van terug.’’ Binnenkort gaan wij langs voor een sneak peek, dus stay tuned!

Bron: De Stentor

Anne&Max

anne max
Foto | indebuurt Zwolle

Zie jij jezelf al de krant lezen in een luie stoel, aan een grote leestafel bijpraten of je laptop openklappen aan de bar? Dat kan binnenkort bij koffiezaak/lunchroom Anne&Max aan de Sassenstraat in hartje Zwolle. Medio april openen de deuren, dus aftellen maar!

anne max

Yes! Binnenkort opent Anne&Max in Zwolle

Zie jij jezelf al de krant lezen in een luie stoel, aan een grote leestafel bijpraten of je laptop o...

Kattencafé Zwolle

kattencafe-zwolle
Foto | ANP

Omg guys, it’s happening! Al jaren moeten wij met pijn in het hart toekijken hoe het ene na het andere kattencafé in Nederland opengaat… Maar telkens niet in Zwolle. Komt binnenkort wellicht verandering in, want de eerste crowdfundingsactie is gestart. Status: inmiddels is al ruim 15.000 euro opgehaald!

kattencafe

YES! Mogelijk een kattencafé in Zwolle

Omg guys, it’s happening! Al jaren moeten wij met pijn in het hart toekijken hoe het ene na het ande...

Brass Boer

Met trots openen wij de deur van onze toekomstige brasserie ‘Brass Boer Thuis’ aan de Nieuwe Markt in Zwolle.De…

Posted by De Librije on Thursday, 15 November 2018

Een grote aanwinst voor Zwolle: Jonnie en Thérèse Boer, de eigenaren van driesterrenzaak de Librije in Zwolle, openen op 27 april 2019 een tweede Brass Boer in onze Hanzestad. In het pand van restaurant GastroBras Da Nini, dat een paar maanden geleden de deuren sloot.

librije

Op deze datum opent het nieuwe restaurant van Jonnie en Thérèse Boer de deuren

We kunnen niet wachten: Jonnie en Thérèse Boer, de eigenaars van driesterrenzaak de Librije in Zwoll...

What else?

Nog iets ingrijpends in hartje binnenstad dat gedeeld moet worden? Trek aan onze mouw of laat hieronder een reactie achter.

carnaval zwolle

Naar deze Zwolse evenementen in 2019 kijken we uit

Het jaar is nog maar net begonnen, maar wij hebben alweer vurig veel zin in de vele toffe evenemente...
Pagina 1 / 7
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Nieuws Video

adv.