Zwolle

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

5 x dit gaat er veranderen in de binnenstad van Zwolle

Door Hilke Vos 11 januari 2019

Oh, wat gebeurt er toch altijd veel in het centrum van Zwolle! Maak je borst maar nat, want er komen best wat nieuwe dingen in het centrum van onze Hanzestad. Wij zetten de belangrijkste veranderingen voor je op een rijtje.

Pagina 1 / 6
⟵ swipe swipe ⟶

Katwolderplein

2593_katwolderplein_fotomontage_04
Foto © Nijhuis Rijssen

Na een periode van voorbereidingen, plannen maken en contracten verandert het Katwolderplein de komende tijd in een grote bouwput, waarna drie woonprojecten (217 woningen) verrijzen, namelijk Katwolderplein Blok B en Blok C en natuurlijk Kop van Hoog. Dit gaat er allemaal gebeuren:

2593_katwolderplein_fotomontage_04

Dit gaat er allemaal gebeuren met het Katwolderplein in Zwolle

Na een periode van voorbereidingen, plannen maken en contracten is vandaag (11-7) een groot bouwbord...

Gevels opknappen

diezerstraat-maps-10
Foto | Google Maps

Zwolle moet in de komende vijf jaren een half miljoen euro uittrekken om gevels in de binnenstad op te knappen, want door luifels en puien is het oorspronkelijke uiterlijk van een hoop panden grotendeels verdwenen (alleen als je omhoog kijkt zie je vaak nog karakteristieke elementen). Dit voorstel komt van oppositiepartij D66, meldde De Stentor onlangs. Als de meerderheid van de gemeenteraad hierin mee gaat, dan start het gevelfonds waarschijnlijk op 1 september 2019.

Brass Boer

Met trots openen wij de deur van onze toekomstige brasserie ‘Brass Boer Thuis’ aan de Nieuwe Markt in Zwolle.De…

Posted by De Librije on Thursday, 15 November 2018

Een grote aanwinst voor Zwolle: Jonnie en Thérèse Boer, de eigenaren van driesterrenzaak de Librije in Zwolle, openen eind maart/begin april een tweede Brass Boer in onze Hanzestad. In het pand van restaurant GastroBras Da Nini, dat een paar maanden geleden de deuren sloot.

GastroBras Da Nini

Dit komt er in de GastroBras Da Nini in hartje Zwolle

Weet je nog? In juli namen we afscheid van GastroBras Da Nini aan de Nieuwe Markt 21 en lange tijd w...

Casa Bellissima

lunchbar italiaans zwolle
Casa Bellissima, de nieuwe lunchbar in Zwolle. Foto | indebuurt Zwolle

Lunchen op z’n Italiaans? Kan binnenkort, want het centrum van Zwolle wordt verrijkt met lunch- en antipastibar Casa Bellissima, met op de menukaart de lekkerste hammen, kaasjes en wijnen. Qua opening wordt gemikt op eind januari, nog éven dus!

lunchbar italiaans zwolle

Delizioso! Nieuwe Italiaanse lunchbar in Zwolse Diezerstraat

Lunchen op z'n Italiaans? Kan binnenkort, want het centrum van Zwolle wordt verrijkt met lunch- en a...

Vernieuwde Grote Kerk

grotekerkzwolle
Foto | Grote Kerk

De Grote Kerk wordt in een nieuw jasje gestoken, om zo een aantrekkelijk centrum te creëren voor culturele en educatieve activiteiten. De gemeente is bereid de metamorfose financieel te ondersteunen met een eenmalige bijdrage van bijna een miljoen, al is provinciale subsidie noodzakelijk om het wensenlijstje af te kunnen werken.

Status: Academiehuis Grote Kerk Zwolle zou deze maand gaan beginnen met een grootse verbouwingsklus van bijna een half jaar. Denk aan elektrisch bediende glazen deuren aan de kant van de Grote Markt en aan de zijde van het Grote Kerkplein en een nieuwe betonvloer. Ook wil de stichting de toiletvoorziening aanpakken, maar daarvoor moeten nog wat extra subsidies worden binnengehengeld.

Bron: De Stentor

What else?

Nog iets ingrijpends in hartje binnenstad dat gedeeld moet worden? Trek aan onze mouw of laat hieronder een reactie achter.

carnaval zwolle

Naar deze Zwolse evenementen in 2019 kijken we uit

Het jaar is nog maar net begonnen, maar wij hebben alweer vurig veel zin in de vele toffe evenemente...
Pagina 1 / 6
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Nieuws

adv.