Voorstraat in Zwolle afgezet, mogelijk granaat gevonden [UPDATE]

Door Hilke Vos 10 oktober 2018

De Voorstraat in Zwolle is afgezet, ongeveer ter hoogte van café Bruut, zo meldt De Stentor. Komt omdat er sprake zou zijn van een granaat in of aan het pand van het café. Politie-agenten en brandweer zijn aanwezig.

Een brandweerman ter plaatse meldt dat het object, dat aan een haakje om de deurklink hangt, een echte granaat zou zijn mét serienummers en een pin erin. Het object zou vannacht rond 02.00 uur zijn opgehangen door een gemaskerde man, aldus de brandweerman.

ambu
Ambulance staat alvast klaar. Foto | indebuurt Zwolle

Woningen ontruimd

Volgens De Stentor zijn woningen rondom het café ontruimd, plus modeketen Primark (tegenover Bruut). Het personeel van de winkel staat inmiddels buiten (zie foto). Mensen die in pashokjes stonden moesten snel naar buiten in wat ze op dat moment droegen.

UPDATES

De Explosieven Opruimingsdienst is gearriveerd. De woordvoerder van café-eigenaar Bob Kooistra van Bruut wil nog niets zeggen in belang van het onderzoek. Militairen zijn nu bezig met de granaat en dragen mondkapjes. Granaat is van de deur af en wordt nu onschadelijk gemaakt.

De sfeer in de stad is vrij rustig en voorbijgangers denken dat het een oefening is. De meeste mensen die echt even stilstaan zijn journalisten of studenten journalistiek van Windesheim. Verderop in de Diezerstraat lijkt het een gewone woensdagochtend, winkelend publiek lijkt niet door te hebben wat er in de Voorstraat gebeurt.

De handgranaat is inmiddels onschadelijk gemaakt en de Voorstraat is inmiddels vrijgegeven. De politie Zwolle doet onderzoek naar de zaak.

bruut2-1

Bob is de nieuwe eigenaar van Bruut: ‘De eerste stap is een extra bar’

Fan van Bruut? Dan is je vast opgevallen dat sinds kort een nieuwe eigenaar aan het roer staat van h...

Meer over

112

adv.