Dit moet je weten over de felle brand in De Vrolijkheid [update]

Door Hilke Vos 11 februari 2018

Heftig! In De Vrolijkheid (voormalig voetbalcafé PEC Zwolle) in Zwolle brak gisteravond een grote brand uit. Vanwege de rook in de wijde omgeving adviseerde de Veiligheidsregio IJsselland om ramen en deuren te sluiten en de ventilatie uit te zetten.

De melding van de brand kwam om ongeveer 19.30 uur binnen. Rond half tien werd het sein brand meester gegeven. Een woordvoerder laat weten dat er bij de brand geen gewonden zijn gevallen. Er zou wel een klein beetje asbest in het gebouw aanwezig zijn, maar dat is niet vrijgekomen.

Hoe kon dit gebeuren? “Het lijkt op uit de hand gelopen baldadigheid”, zegt politiewoordvoerder Ruud Visser tegen De Stentor. “Dat hebben we kunnen vaststellen op basis van getuigenverklaringen en wat we ter plekke hebben aangetroffen.”

Waar kennen we de Vrolijkheid ook alweer van?

Eigenaresse Ria Dijk, die twee jaar geleden plotseling overleed, was jarenlang het gezicht van het café met zalencentrum aan de Oude Meppelerweg. Ze verkocht de boel aan Reggestede Invest BV, die daar het zogenaamde Foodcourt, met een KFC, Subway, Burger King en een horecapaviljoen gaat bouwen.

Meer over

112

adv.