Zwolle

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Duncan Laurence komt naar Zwolle en dit is waarom

Door Hilke Vos 17 mei 2019

Douze points! Duncan Laurence, dé winnaar van het Eurovisie Songfestival 2019, komt naar Zwolle. Niet voor een weekend met volop sightseeing, wél voor een vet optreden in Hedon op vrijdag 1 november. UPDATE: het concert is uitverkocht.

Met zijn ballad Arcade was Duncan de grote favoriet bij de bookmakers en tevens de publiekslieveling van miljoenen kijkers. Maar ja, je weet het nooit… Toch hebben de songfestivalkenners het bij het juiste eind: de jury en het publiek verkozen Duncan Laurence als de winnaar van het songfestival. Het duurde 44 jaar voordat Nederland de winst pakte. Voordat Duncan als eerste eindigde, won Teach-In met Ding-a-dong in 1975.

Over Duncan

Duncan groeide op in een plaats waar weinig te doen was qua muziek. Daarom zocht hij het zelf op. Dagelijks kroop hij achter de piano en leerde hij liedjes, teksten en gedichten schrijven. De passie voor muziek werd steeds serieuzer waarnaar hij op de Rockacademie terecht kwam en zichzelf als artiest kon ontplooien.

Sinds bekend werd dat Duncan Laurence de Nederlandse inzending zou worden voor deze editie van het Songfestival heeft de carrière van de vijfentwintigjarige artiest een geweldige impuls gekregen en is de zanger momenteel een van Nederlands bekendste artiesten.

Hoewatwaar

Het concert van onze songfestival-held bijwonen? De kaartverkoop voor de show in Hedon start zaterdag 18 mei om 10.00 uur via Plato, of bestel tickets online.


Meer over Hedon ontdekken?

Hedon poppodia

Op aanvraag

*Openingstijden kunnen afwijken tijdens de feestdagen

Burgemeester Drijbersingel 7, Zwolle

Bekijk meer:poppodia

Douze points! Hier in Zwolle kijk je de finale van het Eurovisie Songfestival 2019

‘Our twelve points go to… The Netherlands!’ Althans, dat hopen we natuurlijk allemaal te horen tijde...

Toen in Zwolle: koningin Beatrix op bezoek

7 x fraaie huizen in Zwolle: net te koop én lekker strak

Waarom hebben sommige Zwolse gebouwen dichtgemetselde ramen?

adv.