Zwolle

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

4 x pluktuinen in Zwolle

Door Elsemiek Gerritzen 25 augustus 2019

Als wij aan de zomer denken, dan denken we aan kleurrijke veldboeketten. En die bloemen kun je natuurlijk ook in huis halen, zodat je binnen en buiten van de zomer kunt genieten. Je plukt ze bij deze pluktuinen in Zwolle.

Pagina 1/4
⟵ swipe swipe ⟶

De Huppe

Foto | De Huppe

In 2015 is De Huppe gestart met een eigen pluktuin. Op biologische manier wordt een groot aanbod aan bloemen en diverse kruiden gekweekt. Met andere woorden: kunstmest en chemische bestrijdingsmiddelen worden achterwege gelaten. In de zomermaanden kun je een eigen boeket samenstellen van onder andere zonnebloemen en gekleurde dahlia’s. En nog een leuk detail: er zijn ook eetbare bloemen en kruiden in het assortiment, heerlijk voor in een salade of ter decoratie op een taart.

Adres: Kleine Veerweg 9, 8017 BP, Zwolle
Tijden: dinsdag t/m zaterdag van 09.30 uur tot 16.30 uur

De Bloementuin

STADSLANDERIJEN-TUINDERS-01-1-973x422
Foto | De Bloementuin

Vanaf mei 2019 zit deze pluktuin gevestigd op boerderij De Dijklandhoeve. Je kunt een abonnement nemen, waardoor je iedere week t/m november zelf een boeket kunt plukken. Daarnaast wordt er de mogelijkheid geboden om een strippenkaart te kopen, waarmee 3 of 5 boeketten geplukt kunnen worden. Een leuk cadeau voor mensen die van bloemen houden! De Bloementuin maakt deel uit van De Zwolse Stadslanderijen. Leuk weetje: de boeketten zijn tijdens het bloeiseizoen ook te koop bij de GooodyFooods in de binnenstad van Zwolle en bij Jumbo Nagelmaeker in Stadshagen. Plukken is nog mogelijk tot 1 november.

Adres: Luttekeweg 1, 8031 LG, Zwolle
Tijden: vrijdag- en zaterdagmiddag geopend van 14.00 uur tot 17.00 uur

Pluktuin/Theetuin Stadsland

Deze prachtige pluktuin in Stadshagen vind je aan de polderkant van de Hasselterdijk en is maar liefst een halve hectare groot. Vergeet voor het plukken van deze bos niet je eigen emmer mee te nemen; die wordt ter plekke gevuld met water en snijbloemenvoeding door de eigenaar. Plukkers krijgen een gratis kop thee uit de theetuin (munt, citroenverbena of citroengras). De prijs van de bloemen voor een boeket van circa 20 stelen kost € 8,50. Een strippenkaart is hier ook mogelijk. Er worden bij Stadsland nergens bestrijdingsmiddelen of kunstmest gebruikt. Tip: kom op de fiets, de dijk is een prachtige route!

Adres: Hasseltedijk 57, 8043 PG, Zwolle
Tijden: woensdag, donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag van 12.00 uur tot 18.00 uur.

Pluktuin De Dolle Deel

🌸🌺🌼Wie gun jij een mooie bos bloemen en waarom?🌼🌺🌸➡️Tijd voor weer een leuke winactie!⬅️De pluktuin staat volop in…

Posted by De Dolle Deel on Saturday, 27 July 2019

Oké, geen Zwolle, maar wel in-de-buurt. Bij De Dolle Deel kun je een vers boeket samenstellen voor vijf euro. Het betreft hier selfservice, je kunt het geld in het geldkistje achterlaten. Snoeischaren zijn ter plekke aanwezig. Er zijn ruim 60 perken met verschillende soorten bloemen. Neem je de kids mee? Ook zij zullen zich goed vermaken in het aangelegde maisdoolhof. Langs kronkelende paden bereik je uiteindelijk de uitkijktoren. Na deze activiteit kun je genieten op het aanwezige terras.

Adres: Molenhoekweg 8, 7722 MD, Dalfsen
Tijden: elke dag geopend (selfservice)

molencaten

Dagje weg: deze leuke plekken liggen op fietsafstand van Zwolle

Het is heerlijk weer, dus tijd voor lekkere fietstochtjes naar fijne plekken. En laten er nou rondom...
Pagina 1/4
⟵ swipe swipe ⟶

adv.