Zwolle

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Let op: verkeersmaatregelen in Zwolle rondom Koningsnacht en Koningsdag 2019

Door Hilke Vos 25 april 2019

We kunnen aftellen: het is bijna Koningsdag! Let alleen wel op, want dit fijne feestje plus alle bijbehorende festiviteiten én het groot aantal verwachte bezoekers hebben gevolgen voor het verkeer. Dit moet je allemaal weten:

Binnenstad

  • Op 26 april is vanaf 18.00 uur parkeren in de Blijmarkt niet mogelijk i.v.m. opbouw van podia. Vanaf 18.00 uur wordt de rijroute Blijmarkt-Koestraat-Praubstraat-Grote Kerkplein-Sassenstraat afgesloten ter hoogte van Luttekestraat. De afsluiting duurt tot en met 01.30 uur.
  • Om 18.00 uur wordt de rijroute Gasthuisplein – Nieuwe Markt afgesloten ter hoogte van Ter Pelkwijkpark. De afsluiting duurt tot en met 01.30 uur.
  • Op 27 april zijn de zijstraten van Blijmarkt – Koestraat afgesloten tussen 12.00 en 00.30 uur. De rijroute Blijmarkt-Koestraat blijft toegankelijk.
  • Tussen 11.30 en 20.00 uur is Gasthuisplein – Nieuwe Markt afgesloten ter hoogte van Ter Pelkwijkstraat. Dit wordt aangegeven ter hoogte van Wilhelminasingel – Ter Pelkwijkstraat.
  • Op 26 en 27 april vervalt de parkeermogelijkheid op parkeerterrein Rodetorenplein.

Fietsenrekken

De fietsenrekken op het Grote Kerkplein, Melkmarkt en Rodetorenplein zijn op 26 en 27 april niet aanwezig. Fietsen kunnen gestald worden in de aanwezige fietsenrekken en bij de bewaakte fietsenstallingen in de binnenstad. Klik hier voor meer info.

Stadslijnen

De stadslijnen 2,3 en 4 van Keolis rijden op 26 april vanaf 17.00 uur en op 27 april de gehele dag een aangepaste route via Pannekoekendijk. De aanwezige bushaltes op Jufferenwal, Rodetorenplein, Dijkstraat en Wihelminasingel – Kerkstraat vervallen op deze dagen.

Events op festivalterrein Grote Voort

Op de locatie Scania-terrein aan de Grote Voort vindt op 26 april het Koningsnachtspektakel van Coen en Sander plaats en op 27 april Kingdance. Bebording op onder andere de Blaloweg verwijst naar de locatie. De Kamperweg is afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. De Kamperweg en fietsbrug Blaloweg blijven toegankelijk voor fietsers. Het Kamperpad, het fietspad tussen Blaloweg en Kamperweg, is afgesloten. Op de looproute van het station (zuidkant) naar het dance-terrein aan de Grote Voort, waar het dance-event wordt gehouden, kan het verkeer beperkte hinder ondervinden.

Taxi’s

Van vrijdag 26 april 18.00 uur tot 28 april 06.00 uur zijn er taxistandplaatsen op het RodeTorenplein/Buitenkant (tot aan de bocht) en vier taxistandplaatsen op de Potgietersingel. Uiteraard zijn er ook taxi’s te verkrijgen op de reguliere taxistandplaats aan de Zuidzijde van het station.

Update: weerbericht Koningsnacht & Koningsdag 2019 in Zwolle

Koningsdag in Zwolle droog? Volgens de eerste voorspellingen wel, maar jammer genoeg is er niets zo ...

Deze supermarkten zijn open in Zwolle tijdens Koningsdag 2019

Het is ons allemaal wel eens overkomen, of het nu op Koningsdag is of een andere feestdag. Met je bo...

Koningsdag 2019 in Zwolle: dit is het programma

We mogen onze oranje kloffies weer van zolder halen, want het is Koningsdag 2019. Iets rustiger aan ...

adv.