Koningsdag 2019 in de Zwolse wijken: dit moet je weten

Door Melanie Borgman 23 april 2019

Je hoeft niet naar de binnenstad om Koningsdag te vieren. In de wijken van Zwolle kun je ook heel gezellig struinen langs kleedjesmarkten, luisteren naar muziek of meedoen aan (kinder)activiteiten. Genoeg te doen dus! Wij hebben uitgezocht waar je buiten het centrum van Zwolle deze Koningsdag moet zijn. 

Pagina 1 / 8
⟵ swipe swipe ⟶

Assendorp

Altijd heel gezellig: het oranjegekleurde Assendorperplein tijdens Koningsdag. Van 9.00 tot 12.00 uur kan je rondtruinen op de kinderkleedjesmarkt. Gegarandeerd zijn van een plekje? Dan kun je je hier inschrijven.  In de middag is er ook nog genoeg te doen: er is een stormbaan, een kindertheater, je kan pony rijden én er is zelfs een gedichtenwedstrijd! Vanaf 17.30 uur begint het avondprogramma met heel veel optredens van toffe artiesten.

Hier vind je het volledige programma.

Zwolle-Zuid

Foto: SVI

Op zaterdag 27 april organiseert de SVI weer de jaarlijkse optocht, kinderspelen en kleedjesmarkt, maar er zijn ook springkussens en vele andere activiteiten te vinden op sportpark “de Siggels” in Zwolle-Zuid. Om 9.30 uur vertrekt vanaf de Oude Deventerstraatweg een vrolijke fietsenoptocht naar sportpark van SVI. Daar is het dan tijd voor de kleedjesmarkt en de kinderspelen. Gezellig!

Meer weten over het volledige programma? Klik dan hier.

Aa-landen

De wijk Aa-landen viert Koningsdag een dagje eerder, namelijk op vrijdag 26 april. Alles draait om de vrijmarkt: een spontane kleedjesmarkt op het grasveld en het plein voor De Bolder. Doe je mee? Vanaf 16.00 uur kun je je spulletjes gewoon uitstallen. Inschrijven is dus niet nodig! Aan muziek en een springkussen is natúúrlijk gedacht.

Meer informatie over Koningsdag in wijk de Aa-landen vind je hier.

Westenholte

koningsdag-zwolle-2018
We hebben héél veel zin in Koningsdag in Zwolle! Foto | Marijke Ripke

Ook Westenholte doet gezellig mee: vanaf 8.30 uur op het Petuniaplein is de optocht met versierde fietsen naar het sportpark WVF. Daar is vanaf 9.15 uur tot 13.00 uur de kleedjesmarkt voor de kleintjes.

Klik hier voor meer informatie over Koningsdag in Westenholte.

Stadshagen

Met Koningsdag wordt weer de traditionele kleedjesmarkt in Stadshagen gehouden. Iedereen die wat wil kopen of verkopen is welkom in het Twistvlietpark. De markt begint ’s morgensvroeg en duurt tot ongeveer halverwege de middag.

Meer informatie over de kleedjesmarkt vind je hier.

Windesheim

Foto: ANP

Windesheim doet ook mee aan alle festijnen. Om 10.00 uur begint de rondgang door het dorp en kun je daarna lekker brunchen. In de middag is er veel te doen voor de kids: schminken, er is een kleedjesmarkt en er staan twee springkussens. Lachen! Ook wordt er een demonstratie houtzagen gegeven, kan je een potje Jeu de boules spelen en kan je deelnemen aan het Letterpakkenspel. Het feest gaat door tot 21.00 uur.

Meer informatie vind je hier.

Wipstrik

Foto: Wijkcentrum Bestevaer

Oud Hollandse spelletjes, suikerspin, broodjes bakken en veel anders leuks bij wijkvereniging Wipstrikkwartier. Helemaal gratis en voor nop en iedereen is welkom! Locatie? Wijkcentrum Bestevaer aan de Tromstraat 10b.

Iets vergeten?

Een kleedjesmarkt of andere koningsdagactiviteit in Zwolle vergeten te noemen? Trek dan aan onze oranje mouw en wij vullen binnen no-time deze lijst aan.

Koningsdag 2019 in Zwolle: dit is het programma

We mogen onze oranje kloffies weer van zolder halen, want het is Koningsdag 2019. Iets rustiger aan ...

Koningsdag 2019: dit wordt het weer in Zwolle

Koningsdag staat voor de deur! Nog heel even en dan kunnen we weer oranje tompouces eten en over de ...
Pagina 1 / 8
⟵ swipe swipe ⟶

adv.