Zwolle

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Koningsdag 2019 in Zwolle: dit is er allemaal te doen

Door Hilke Vos 28 maart 2019

Op zaterdag 27 april 2019 is het weer zover: Koningsdag! Natuurlijk is er ook dit jaar weer van alles te beleven in Zwolle. Wij hebben vast op een rij gezet wat er tijdens Koningsdag 2019 in Zwolle allemaal te doen is in de stad. Je kunt ook hier het programma bekijken.

Op 27 april 2019 mag de oranje versiering weer van zolder worden gehaald, want dan is het Koningsdag. De koninklijke familie viert deze dag dit jaar in Amersfoort. Natuurlijk vinden we het jammer dat Willem-Alexander, Máxima, Amalia, Alexia en Ariane – net als in 2016 – niet weer naar onze Hanzestad komen, maar desondanks gaan we er gewoon een knalfeest van maken. Extra fijn: Koningsdag valt dit jaar op zaterdag, dat betekent dat je zondag lekker uit kunt brakken! Hier vind je het uitgebreide programma van Koningsdag 2019.

Koningsnacht 2019 in Zwolle

Het feest begint al op vrijdag 26 april, want tijdens Koningsnacht zijn er in Zwolle heel veel feestjes waar je naar toe kunt. Denk aan het fantastische Koningsnachtspektakel met Coen en Sander, of trek je skates aan en scoor tickets voor de allervetste Roller Disco XL op het Grote Kerkplein. Bij Stadscafé Blij kun je feesten op maar liefst drie verdiepingen en ook Vierjaargetijden pakt het groots aan met ZwolleKingsnight 2019. Iets kleinschaliger? Op naar Café De Singel voor ‘Koningsnacht met Miss E-Star’, inclusief fijne popkneitertjes, soul en dance. Hier vind je een overzicht met alle feestjes tijdens Koningsnacht 2019 in Zwolle.

gekke-muts-koningsdag
Foto: ANP

Koningsdag 2019 in Zwolle

Bijgekomen van Koningsnacht? Kun je gewoon doorfeesten op zaterdag 27 april, want tijdens Koningsdag zijn er wéér heel veel feestjes in Zwolle, plus uiteraard een hoop andere activiteiten voor jong en oud. Klapper is natuurlijk Kingdance 2019 – één van de grootste outdoor dance festivals van het land (update: dit event is inmiddels uitverkocht). En heel iets anders – maar minstens zo leuk: de kleedjesmarkt op de Diezerpromenade in Zwolle. Ook zijn we blij dat we kunnen melden dat Oranjepret in Park Eekhout gelukkig tóch doorgaat (was eerst onzeker).

Ook Assendorp staat tijdens Koningsdag 2019 op z’n kop, want de wijk heeft een dagvullend programma in petto. Denk aan de kindervrijmarkt, een stormbaan, een dichtwedstrijd én gezellige livemuziek. In andere Zwolse wijken is tevens van alles te doen, van vrijmarkten tot optredens. Klik hier voor meer info over Koningsdag in de Zwolse wijken.

Foto: ANP

De kleedjesmarkt

De ultieme todo tijdens Koningsdag Zwolle: een rondje kleedjesmarkt op de Diezerpromenade. Kinderen van 6 tot 13 jaar kunnen vanaf 6.00 uur een plekje veroveren om hun leukste ‘rommeltjes’ te verkopen. Benieuwd hoe je de meeste spullen verkoopt? Wij zetten eerder al handige tips voor je op een rijtje.

Kom alvast in de stemming

Zo ging het er vorig jaar aan toe in Zwolle tijdens Koningsdag:

Koningsdag in Zwolle: ben jij gespot?

Het was weer een drukte van belang met Koningsdag in Zwolle. Natuurlijk waren wij ook op de been met...

Deze supermarkten zijn open in Zwolle tijdens Koningsdag 2019

Het is ons allemaal wel eens overkomen, of het nu op Koningsdag is of een andere feestdag. Met je bo...

Let op: verkeersmaatregelen in Zwolle rondom Koningsnacht en Koningsdag 2019

Koningsdag 2019 in Zwolle: dit is het programma

adv.