Koningsdag 2019: dit wordt het weer in Zwolle

Door Hilke Vos 22 april 2019

Koningsdag staat voor de deur! Nog heel even en dan kunnen we weer oranje tompouces eten en over de vrijmarkt struinen. Natuurlijk wil je weten of je een paraplu of een zonnebril moet meenemen, dus we kijken alvast vooruit naar de voorspellingen voor het weer in Zwolle. Wordt het een oranje bikini of rood-wit-blauwe sjaal?

Sowieso géén bikini, een sjaal lijkt ook overbodig, maar misschien moet je toch even een parapluutje meenemen. Tijdens Koningsdag schommelt het kwik rond de vijftien graden en is de kans op een bui zo’n 75 procent, zo meldt Weeronline. Weerstation Weerplaza is iets optimistischer: zestien graden en de kans op neerslag is veertig procent. Zal het oranje feest dan toch in het water vallen?

In de nacht fris

Tijdens Koningsnacht is het ook nog redelijk fris met een temperatuur van acht graden. Brrr! Flink dansen dus tijdens één van de feestjes om warm te blijven.

Wie weet

Nou, niets is zo veranderlijk als het weer in april, dus misschien verandert het nog! De kans op een warme, droge dag is nu ongeveer dertig procent, fingers crossed! Op indebuurt houden we jullie uiteraard op de hoogte wat betreft de weersvoorspellingen.

Koningsdag 2019 in Zwolle: dit is het programma

We mogen onze oranje kloffies weer van zolder halen, want het is Koningsdag 2019. Iets rustiger aan ...

Koningsnacht 2019 in Zwolle: alle feestjes op een rij

Wat je tijdens Koningsnacht in Zwolle gaat doen? Proosten op onze koning, natuurlijk! Trek je mooist...

adv.