Kleedjesmarkt Koningsdag 2019 in Zwolle: dit moet je weten

Door Hilke Vos 10 april 2019

Koningsdag in Zwolle is alleen compleet met de traditionele kleedjesmarkt op de Diezerpromenade en in Assendorp. Verover dus gauw een plekje en zoek je leukste rommeltjes bij elkaar om te verkopen op zaterdag 27 april! Dit moet je allemaal weten over de kleedjesmarkt.

Kleedjesmarkt Diezerpromenade

De ultieme todo tijdens Koningsdag Zwolle: een rondje kleedjesmarkt, die ook dit jaar plaatsvindt op de Diezerpromenade van 07.30 tot 12.00 uur. Kinderen van 6 tot 13 jaar kunnen vanaf 6.00 uur een plekje veroveren om hun leukste ‘rommeltjes’ te verkopen. Benieuwd hoe je de meeste spullen verkoopt? Wij zetten eerder al handige tips voor je op een rijtje.

Lees verder onder de aftermovie van de kleedjesmarkt tijdens Koningsdag 2018 in Zwolle

Kleedjesmarkt Assendorp

Koningsdag op het Assendorperplein 2019 wordt weer een geweldig feest, bomvol activiteiten voor jong en oud. Eén van de klappers is natuurlijk de kinderkleedjesmarkt, die plaatsvindt van 9.00 tot 12.00 uur op het Assendorperplein. Let op: voor een plekje moeten verkopertjes zich wel eerst inschrijven. Hoe eerder je je inschrijft en je plaatsbewijs komt ophalen, hoe groter de kans dat je een plekje op het plein hebt. De plekken zijn ongeveer 2 meter breed.

Wat moeten we nog meer weten over de vrijmarkt in Assendorp?

Van 9.00 tot 12.00 uur vindt de verkoop plaats. Om 8.30 uur kunnen kids hun spullen komen brengen en het ‘kraampje’ inrichten. Goed om te weten: de vrijmarkt is bedoeld voor kinderen tot en met 15 jaar, niet voor volwassenen en commerciële bedrijfjes. Klik hier voor meer informatie over inschrijven en plaatsbewijzen.

koningsdag-zwolle-2018
We hebben héél veel zin in Koningsdag in Zwolle! Foto | Marijke Ripke

Vrijmarkt Aa-landen voorafgaand aan Koningsdag

Kun je niet wachten tot 27 april? De Stichting Wijkgemeenschap Aa-landen (SWA) organiseert traditiegetrouw een vrijmarkt de middag en avond vóór Koningsdag. Waar? Op het plein en het gras voor Multifunctioneel centrum De Bolder (Dobbe 29), van 16.00 tot 19.30 uur. Ook leuk: tegelijkertijd is er in De Bolder een expositie én zal het Répaircafé Aa-landen tevens open zijn.

Wat er nog meer te doen is tijdens Koningsdag in Zwolle?

Hebben wij allemaal op een rijtje gezet, kijk maar:

koningsdag-zwolle-2018

Koningsdag 2019 in Zwolle: dit is er allemaal te doen

Op zaterdag 27 april 2019 is het weer zover: Koningsdag! Natuurlijk is er ook dit jaar weer van alle...

Update: weerbericht Koningsnacht & Koningsdag 2019 in Zwolle

Deze supermarkten zijn open in Zwolle tijdens Koningsdag 2019

Koningsdag 2019 in Zwolle: dit is het programma

adv.