Zwolle

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Witte kerst of toch niet? Dit is het weerbericht voor december

Door Danielle Verbeek 12 december 2019

Het is bijna the most wonderful time of the year. Kerst! Gezellig samenzijn met je dierbaren. Alleen nu is natuurlijk de vraag: doen we dit in Zwolle onder het genot van mooie sneeuw om ons heen? Check hier het weerbericht voor de maand december!

Eerlijk is eerlijk: het is behoorlijk lastig om nu al een goede weersvoorspelling te doen voor Kerstmis. Weeronline deed het tóch. Uit dat vooruitzicht blijkt dat we een maand met zacht weer krijgen. Het zal minder vaak vriezen en sneeuwen dan gemiddeld. Maar, zo benadrukt Weeronline, dat wil niet zeggen dat het helemaal niet gaat sneeuwen.

Weerbericht december

Volgens de meteorologen is de kans op een witte kerst in Nederland sowieso klein. “Toch is een witte kerst ook in een zachte wintermaand niet onmogelijk. Wanneer de wind precies op het juiste moment kortstondig uit het koude oosten waait, zitten we zo in de vorst. Wanneer er dan ook nog neerslag in aantocht is, stijgt de kans op sneeuw”, aldus de voorspelling.

Schaatsen

Oké, kunnen we dan misschien wel schaatsen rond de feestdagen? Ja, op de schaatsbaan op het Rodetorenplein wel… Schaatsen op natuurijs zal waarschijnlijk niet lukken: de temperatuur ligt hoger dan gemiddeld in december. Weeronline voorspelt zo’n 4,9 graden Celsius in De Bilt. Daarnaast denken de meteorologen dat het meer gaat regenen. Maar, niets is zo onvoorspelbaar als het weer dus wie weet…

 

Zwolle Weer
hot chocolate

Sprookjesachtig Zwolle: alle winterse decemberactiviteiten in 2019 op een rijtje

December, veel mensen vinden dit de gezelligste maand van het jaar. Lekker knus met een dekentje op ...
kerstboom-zwolle

Dreams come true! Deze boom in Zwolle laat jouw wensen uitkomen

Stel je eens voor dat een wens die je al héél lang hebt voor je opa, collega of buurmeisje in vervul...

Doe mee aan de indebuurt Zwolle kerstkaartenactie voor eenzame ouderen

Stel je eens voor dat je de feestdagen helemaal alleen doorbrengt. Voor veel ouderen in Zwolle is di...

adv.