Goed fout: nostalgische mega-kerstborrel bij de Belgische Keizer met De Bereboot

Aangeboden door de Belgische Keizer 23 december 2018

Voor alle nostalgische Zwolse ‘kerstballers en champagne knallers’ – die de feestdagen willen inluiden met lekkere (speciaal)biertjes en fijne plaatjes uit de jaren ’60, ’70 en ’80 – is er weer de jaarlijkse muzikale kerstborrel Kerstival met de dj’s van De Bereboot bij de Belgische Keizer.

De Zwolse dj’s Nitefox en Wieslippe (samen bekend als De Bereboot) draaien om en om vinyl (singeltjes) uit de oude doos. Van Elvis tot Queen en een evergreen like Jolene komen voorbij. Gevalletje goed fout en heel fout de kerstdagen ingaan met plaatjes die we stiekem allemaal kunnen meezingen.

Bereboot

Het dj-duo van De Bereboot zijn zeker geen onbekende in ons Hanzestadje. Achttien jaar geleden begonnen ze – in samenwerking met een andere dj – bij café De Hete Brij met het draaien van 45-toeren singeltjes onder de naam De Bereboot. Ja inderdaad, net zoals de kindertelevisieserie De Bereboot uit de jaren zeventig. Misschien ken je het herkenbare deuntje nog wel van het programma, dit draai(d)en ze dan ook geregeld tussen de plaatjes door én zo kwamen ze dan ook op de naam. 

Alleen Vinyl

Dj Nitefox en Wieslippe draaien met De Bereboot dan ook alleen vinyl plaatjes. “We hebben zo ontzettend veel singeltjes bij ons (1000 tot 1500 plaatjes) dat het zelfs onmogelijk is om verzoekjes te draaien. Voordat we er dan één hebben gevonden, is de avond al voorbij. We gaan dan ook alle kanten op met het draaien van de plaatjes. Ene moment hoor je Elvis en het andere moment hoor je Dolly Parton of Michael Jackson. Eigenlijk hebben we onderling stiekem een competitie met wie de foutste en leukste plaatjes weet te draaien en hoe het publiek daar dan weer op reageert”, vertelt dj Nitefox ons.

Hoewatwaar

Maandag 24 december van 16.00 tot 21.00 uur wordt de gezelligste kerstborrel gehouden bij de Belgische Keizer tijdens Kerstival. Dus, kom met Kerstival naar de Belg en waan je weer even terug in de tijd.

de Belgische Keizer cafés

Nu gesloten10:00 - 01:00

Melkmarkt 58, Zwolle

Bekijk meer:cafés

adv.