NiNa Art & Acting

NiNa Art & Acting

Burgemeester Drijbersingel 25 8021 DA Zwolle

Over NiNa Art & Acting

Nina van der Hulst is kunstenares en actrice. Als kind bracht ze al veel tijd door met tekenen. Ook vond ze het geweldig om de show te stelen door moppen te tappen op verjaardagen en typetjes uit films na te spelen. 

Laatstgenoemde hulpmiddelen zijn inmiddels overboord gegooid, letterlijk, want ze woont tegenwoordig met haar vriendin, hond en kat op een woonboot in Zwolle. Maar ze weet nog steeds erg goed wat ze wil: acteren en schilderen!

“Mijn specialiteit is geschilderde of eventueel getekende portretten, zowel in opdracht als vrij werk,” vertelt Nina ons. Ze werkt met acrylverf en veel in zwart-wit, maar in opdracht is alles naar geheel eigen wens mogelijk. “Het is voor mij belangrijk om gevoel te leggen in een portret. Dat kan in uitdrukking als in ondergrond en achtergrond of door structuur in de verf te brengen en/of meerdere lagen te gebruiken. Hierdoor krijgt een schilderij letterlijk en figuurlijk meer diepgang,” legt Nina uit.

Hoe brengt ze dat gevoel in een portret? Door direct op het witte doek aan de slag te gaan. “Naar mijn idee is het doek en dat wat er op komt, onlosmakelijk met elkaar verbonden. Zo kan ik direct zien wat er ontstaat en op gevoel verder werken naar het gewenste eindresultaat.”

Ze werkt ook in opdracht: “met indien gewenst tussendoor foto’s van de voortgang van het werk en een niet-tevreden garantie na voltooiing van de opdracht.” Nieuwsgierig naar haar werk? Ontdek hier meer.

 

Meest recent over NiNa Art & Acting

Koopjes scoren: 5 x toffe acties in Zwolle

Lief zijn voor voor je portemonnee én voor jezelf? Dat kan heus wel in Zwolle. We speurden in alle hoeken, gaten, folders en schappen en vonden vijf topaanbiedingen voor je.