de Belgische Keizer

“Even naar de Belg…” Om lekker te genieten van het Belgisch eten en de heerlijke speciaalbieren

Vandaag 10:00 - 01:00 uur Nu open Alle openingstijden

de Belgische Keizer

Melkmarkt 58 8011 ME Zwolle
Bekijk menukaartReserveer nu

Openingstijden

Maandag
10:00 - 01:00
Dinsdag
10:00 - 01:00
Woensdag
10:00 - 01:00
Donderdag
10:00 - 01:00
Vrijdag
10:00 - 02:00
Zaterdag
10:00 - 02:00
Zondag
12:00 - 01:00

Staat bekend om

  • Ruime keus aan Belgische speciaalbiertjes
  • Vriendelijk personeel
  • Gezellig en sfeervol

Over de Belgische Keizer

De Belgische Keizer is dè plek om lekker Bourgondisch te genieten van het Belgische eten in het sfeervolle restaurant. Daarbij bieden ze een zeer ruime keus aan Belgische Speciaalbieren welke niet alleen tijdens het diner, maar ook in het café te nuttigen zijn.

De Belgische Keizer is gevestigd in een prachtig middeleeuws pand in het centrum van Zwolle en heeft zijn eigen historisch verhaal. De mysterieuze “Ome Bertus” speelt hierin een grote rol. Stadswandelingen worden hier dan ook gedaan door een echte stadsomroeper. Gasten proeven hier het bierbrouwsel van Ome Bertus, maar voor het echte verhaal moet je toch echt een kijkje gaan nemen bij de Belgische Keizer.

Ruimtes huren

Naast lekker eten en biertjes drinken, kun je ook verschillende ruimtes huren bij De Belgische Keizer. Zo kan er worden vergaderd of een presentatie worden gegeven. Ook behoren meetings, workshops, lezingen, recepties, buffetten, diners en (bruilofts)feesten tot de mogelijkheid.

Het achterzaaltje, “De Staminée”, is als het ware een apart cafeetje in het café. Deze zaal heeft een eigen bar, beamer en geluidinstallatie en is daardoor ideaal voor besloten feesten.
Maar je kunt ook naast het café-restaurant de zaal Brugge huren. Dit pand heeft een eigen ingang, met bar, geluidsinstallatie, beamer, toiletten en keuken zodat ieder besloten feest ook echt besloten blijft. Op de bovenverdieping van zaal Brugge is ook een zaalruimte. Leuk voor de kleinere gezelschappen. Bovendien is dit gehele pand ook in zijn geheel beschikbaar voor groepsdiners.

Gezellig terras

De Belgische Keizer heeft voor het pand en op het plein een zeer groot, gezellig en populair terras. Met de weekmarkt op vrijdag en zaterdag en op de feestdagen podia met livemuziek, is het gezellig toeven bij “De Belg”.

Meest recent over de Belgische Keizer

oak

Dansjes en drankjes! In deze 11 Zwolse cafés ga je uit als je 30+ bent

Je hebt je de hele week uit de naad gewerkt en kan wel een goede borrel gebruiken. Misschien heb je zelfs wel zin in een dansje. Wij zetten een aantal…