Zo werden deze dames fit door korte workouts: ‘Kan het elke vrouw aanraden’

Aangeboden door Curves Zwolle

Foto: Curves Zwolle

Onlangs schreef indebuurt over de opening van Curves, een sportschool voor vrouwen waar je complete kracht- en cardiotrainingen van slechts dertig minuten volgt. Inmiddels is de ladies only sportschool een daverend succes. Vier vaste bezoekers vertellen hun persoonlijke verhaal: “Je wordt er veel blijer van en je merkt snel resultaat!”

Margriet Pompstra en Jeanine Mulder openden op 19 april dit jaar de franchisevestiging van Curves aan de Boerendanserdijk in Zwolle. Deze plek is een uitkomst voor vrouwen die zich niet thuis voelen in een reguliere sportschool en/of een drukke baan en gezin. Tijd vrijmaken voor de sportschool zit er dan vaak niet in. Hier train je je héle lichaam in een halfuurtje tijd.

Inmiddels zijn de succesverhalen van de inmiddels vaste klanten indrukwekkend. Waar de ene dame minder last heeft van haar MS, zegt de ander zich altijd welkom te voelen en supersnel resultaat te zien. Wat alle vrouwen gemeen hebben: ze voelen zich stuk voor stuk fitter, hebben een betere conditie en gaan eigenlijk nóóit met tegenzin naar Curves. Aan indebuurt vertellen Kirsten, Nelleke, Nicole en Rita wat Curves voor hen betekent.

‘Na 20 jaar MS nu veel blijer’

Kirsten Zweers kwam via via social media bij Curves terecht. “Ik heb ruim 20 jaar de ziekte MS (Multiple Sclerose) en wilde weer van de bank af. Ik zocht een sport waar ik iedere dag terecht kon op het moment dat ik daar de energie voor had.”

Na een positief eerste gesprek met Jeanine werd Kirsten lid bij Curves en ze heeft geen dag spijt. “Wat super fijn is, is dat de intensiteit van de toestellen door je eigen kracht wordt bepaald. Heb ik een dag minder energie, dan kan ik op toch op mijn tempo trainen zonder helemaal leeg te lopen.”

Iedere keer wanneer Kirsten bij Curves binnenloopt wordt ze begroet door de dames met een glimlach op hun gezicht. “Zit jij nu op de bank en denk je, ik wil wel trainen? Ik zeg: doe het gewoon.”

Lees verder onder de afbeelding >

Foto: Curves Zwolle

‘Werk aan mijn doelen en voel me altijd welkom’

Op vakantie kwam Nelleke Fikse een artikel tegen op indebuurt waar ze las over een nieuwe sportschool voor vrouwen. “Ik zei toevallig nog tegen een vriendin ‘Hadden we maar een sportschool in
Zwolle waar alleen maar vrouwen komen en waar je niet in strakke, korte sportpakjes hoeft
rond te lopen’.”

Tijdens het intakegesprek wist ze meteen: naar deze sportschool zou ze vaker dan één of twee keer toe gaan. Nelleke: “Door de korte workout van 30 minuten, maar ook door de intensieve begeleiding heb ik echt het gevoel dat ik werk aan mijn doelen zoals conditie en spiermassa opbouwen. Ook voel je je altijd welkom. Ze kennen iedereen bij naam en maken ook een persoonlijk praatje.”

“Ik voel mij al een stuk fitter en het is fijn om nu drie keer in de week even een half uurtje je hoofd leeg te maken. Ik kan Curves echt elke vrouw aanraden die met tegenzin naar de sportschool gaat en zich
onzeker voelt. Bij Curves hangt een veilige, gezellige sfeer – maar er wordt ook hard gewerkt!

‘Ik ben minder lui en hangerig, heerlijk’

Onlangs sprak Nicole Luttenberg met een collega over sporten, en hoe fijn het zou zijn om dat kort, intensief en begeleid te doen in een fijne, vrije en energieke omgeving. Nicole: “En ineens, twee dagen later, kwam er een advertentie voorbij dat Curves een vestiging ging openen in Zwolle.
 
Bij de eerste kennismaking met Curves was er gelijk vol de aandacht voor mij, mijn doelen en mijn maten. Na de eerste les was ik om! Ik vind het echt leuk om zo in dat circuit mezelf uit te dagen, de andere dames fanatiek bezig te zien en uitgedaagd te worden door de coaches. Dát doen ze goed!”

Ook vliegt de tijd voorbij vertelt Nicole. “De coaches, het concept van een korte workout en de sfeer maken dat ik nu ineens drie tot vier keer per week met veel plezier sport. Na een paar weken voel ik me al een stuk fitter. Ik ben minder lui en hangerig, heerlijk. Enne… geen blessures!”

‘Het is meer een vriendinnenclub, zo gezellig is het’

Een flink aantal jaren geleden was ik op zoek naar een sport waarbij ik niet meteen weer blessures aan mijn zwakke knieën zou oplopen. Ik had daarvoor geregeld Steps lessen gevolgd, maar achteraf gezien mijn knieën verder de blessures ingeholpen”, vertelt Rita Evers.

“Omdat ik nogal moeite had met mijn lichaam en omvang durfde ik niet meer naar een gewone sportschool toe. Bij toeval stuitte ik toen op Curves in Assendorp waar alleen vrouwen trainden en nadat ik contact had opgenomen werd me gevraagd om meteen de eerste keer al mijn sportoutfit aan te trekken, zodat ik meteen aan de slag kon. Dit bleek een gouden idee, want vanaf dat moment ben ik daar 3 keer per week gaan sporten. Eén keer per maand wordt je gewogen en gemeten, zodat je voor jezelf ook de resultaten van je inspanningen kan zien. Voor mij was dat destijds geweldig: binnen een mum van tijd kon ik kleding aan die drie maten kleiner waren dan voordat ik begon bij Curves.”

Toen Curves Assendorp sloot, moest Rita noodgedwongen naar een andere sportschool. “Ik ben toen naar een ‘gewone’ sportschool gegaan. Hier durfde ik na mijn Curves ervaringen nu wel naar toe, maar helaas ontbrak daar de persoonlijke benadering en begeleiding. Bij toeval kwam ik er in maart 2022 via social media erachter dat Curves toch eindelijk weer terugkwam in Zwolle. Ik was meteen weer enthousiast, nam contact op en ben vanaf de eerste dag dat ze open gingen weer 3 keer per week daar te vinden.

Ik zit weer beter in mijn vel, eet gezonder, slaap beter en heb gewoon zin om te gaan trainen. Ik zou alle vrouwen van Zwolle Curves willen aanraden. We zijn een gezellige, gemengde club: van jong tot oud en van dik tot dun. Iedereen mag er zijn en voelt zich gewaardeerd. Het is telkens een feest om er naar toe te gaan en het is er gezellig met de andere dames, het is meer een vriendinnenclub!”

Curves Zwolle

Boerendanserdijk 41b , 8024 AE Zwolle

Nu gesloten

Meer informatie

Curves Zwolle

Boerendanserdijk 41b , 8024 AE Zwolle

Nu gesloten

Meer informatie

Meer in deze categorie

Gezondheid

Ga naar “De eikenprocessierups slaat weer toe in Zwolle: dit doe je ertegen”

De eikenprocessierups slaat weer toe in Zwolle: dit doe je ertegen

eikenprocessierups
Ga naar “Marleen zit door holistische coaches weer beter in haar vel: ‘Het is lang niet zo zweverig als ik dacht’”

Marleen zit door holistische coaches weer beter in haar vel: ‘Het is lang niet zo zweverig als ik dacht’

Aangeboden door Dux Sensu

Foto: Jordi en Dunja Dux Sensu
Ga naar “Spierpijn na het sporten of nekpijn door stress? Hier in Zwolle kom je er vanaf”

Spierpijn na het sporten of nekpijn door stress? Hier in Zwolle kom je er vanaf

Aangeboden door Oikoa

In onze gids

Aanbiedingen

Ga naar “Satisfyer van € 24,99 voor € 12,50”

Satisfyer van € 24,99 voor € 12,50

 • Geldig t/m 21 augustus 2022
Ga naar “Dekbedovertrek* vanaf € 11,99”

Dekbedovertrek* vanaf € 11,99

 • Geldig t/m 21 augustus 2022
Ga naar “AH Maaltijd-verspakketten € 3,99”

AH Maaltijd-verspakketten € 3,99

 • Geldig t/m 21 augustus 2022
Ga naar “Houten wekker met Qi lader** € 12,99”

Houten wekker met Qi lader** € 12,99

 • Geldig t/m 21 augustus 2022
Ga naar “Blokker combi magnetron BL-95003”

Blokker combi magnetron BL-95003

 • Geldig t/m 21 augustus 2022

Vacatures

Ga naar “Hospitality medewerker”

Hospitality medewerker

 • bijHanZ
 • Fulltime
bijhanzzwolle

Topper

Ga naar “Junior monteur”

Junior monteur

 • Veneta.com
 • Fulltime
Veneta Zwolle vacatureVeneta Zwolle vacature

Topper

Ga naar “Afwasser”

Afwasser

 • Librije
 • Fulltime

Topper

Ga naar “doktersassistent huisartsenpraktijk”

doktersassistent huisartsenpraktijk

 • Randstad
 • Fulltime/Parttime
Ga naar “Horeca Team Manager”

Horeca Team Manager

 • IKEA B.V.
 • Fulltime/Parttime

Agenda

Ga naar “Het Land van OAK – wijnfestival mét biertuin, buitenbios en meer”

Het Land van OAK – wijnfestival mét biertuin, buitenbios en meer

 • Wijnbar OAK
 • Van 26 aug t/m 28 aug

Topper

Ga naar “Collect-a-Con Zwolle”

Collect-a-Con Zwolle

 • 3 december 2022
pokemon
Ga naar “Stadshagenfestival”

Stadshagenfestival

 • 27 augustus 2022
StadshagenfestivalStadshagenfestival
Ga naar “Muziek aan het Plein”

Muziek aan het Plein

 • Van 14 aug t/m 9 okt
Ga naar “Wandeling door Zwolle met stadsgids (6 t/m 12 jr)”

Wandeling door Zwolle met stadsgids (6 t/m 12 jr)

 • Van 14 aug t/m 17 aug
Sassenstraat sassenpoort