Zwolle

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Kijk mee: zo gaat het op de corona-afdeling van het Isala-ziekenhuis

Door Hilke Vos 27 maart 2020

Het zijn pittige tijden voor (Zwolse) zorgverleners in de Isala-ziekenhuizen in Zwolle, Meppel, Kampen, Steenwijk en Heerde. Om enigszins te begrijpen wat het zorgpersoneel doormaakt, legt het ziekenhuis op Instagram en op de website uit hoe ze te werk gaan op de corona-afdeling. Hier een overzicht.

Pagina 1/8
⟵ swipe swipe ⟶

Er is een speciale unit voor coronapatiënten

Voor de patiënten die Isala op het coronavirus test is op de Spoed een aparte afdeling ingericht. Deze afdeling noemen ze de cohortafdeling van de Spoed. Daarmee zorgen ze ervoor dat patiënten die andere spoedzorg nodig hebben, niet in contact komen met het coronavirus. Medewerkers die op de cohortafdeling werken hebben beschermende kleding aan. Zo beschermen ze zichzelf tegen het coronavirus.

Grenzen verleggen

View this post on Instagram

Onze verpleegkundigen van de Spoedeisende hulp ervaren de coronacrisis tot in de diepste kern van hun werk. Hoe beleven zij deze zware tijd en hoe gaan ze om met de grillige realiteit? ‘Er is een wereld voor en een wereld na corona’, is de treffende omschrijving van verpleegkundige en coördinator Mijke Kuik. Zij werkt normaal gesproken op de Eerste Hartlonghulp maar is sinds kort aan het team van de Spoedeisende hulp toegevoegd. De Eerste Hartlonghulp is samengesmolten met de Spoedeisende hulp en fungeert nu als cohort-afdeling (Een geïsoleerde afdeling alleen voor corona-patiënten). ‘Dit is de eerste week dat we zo werken’, vertelt Mijke. ‘Even wennen, vooral omdat er elke dag wel weer wat verandert aan maatregelen. Dat kan natuurlijk niet anders, want elke dag zijn er weer nieuwe inzichten, maar dat vraagt veel van je. Toch zie ik dat we ons allemaal makkelijk aanpassen, en niemand die je hoort zeuren. Je bent gewoon nodig dus je verlegt je grenzen. De saamhorigheid is erg groot.’ 💪💪Lees het hele interview met @mijkepa en haar collega @anja_pestman via de linkinbio. #corona #ervaringenvanzorgverleners #wedoenditsamen #samenmakenweisala

A post shared by Isala (@isalaziekenhuis) on

De Eerste Hartlonghulp is samengesmolten met de Spoedeisende hulp en fungeert nu als cohort-afdeling (een geïsoleerde afdeling alleen voor corona-patiënten). Veel verpleegkundigen verleggen nu dus hun grenzen.

‘Wij blijven hier binnen voor jullie, blijven jullie binnen voor ons?’

Het personeel roept op Instagram op om thuis te blijven, zodat zij ook veilig hun werk kunnen blijven doen.

Pizza eten!

De spoedeisende hulp wordt af en toe getrakteerd op wat lekkers!

Coronavirus in Zwolle: dit zijn de laatste ontwikkelingen

Het aantal besmette patiënten in Nederland loopt flink op. Ook in Zwolle is het coronavirus geconsta...
Pagina 1/8
⟵ swipe swipe ⟶

adv.