Zwolle

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Een waterjet-massage zonder nat te worden: indebuurt-reporter Maaike test Spa Capsule

Aangeboden door Floaten en Zoutkamer Zwolle 20 oktober 2020

Oei, met al dat thuiswerken heeft onze rug heel wat te verduren. Een ‘gewone’ massage kan gelukkig nog steeds. Maar bij Float & Zoutkamer Zwolle kan je al een tijdje een waterjet-massage ondergaan. Het zou pijn en spanning verlichten, én is helemaal coronaproof. Indebuurt-redacteur Maaike neemt de proef op de som en stapt in de Spa Capsule van Float & Zoutkamer Zwolle.

In de Spa Capsule beleef je een ontspannende waterjet-massage zonder nat te worden. De behandeling is goed voor je spieren, voor je huid en werkt stressverlagend. Een flinterdun waterdicht membraam scheidt lichaam (en kleding) van de waterjets. Je kan je kloffie dus gewoon aanhouden. ”Losse kleding is wel een must”, vertelt Ger, één van de eigenaren van Float & Zoutkamer Zwolle.

De Spa Capsule kan geboekt worden voor 7 tot 40 minuten. Een waterjet-massage van 7 minuten kost je maar een tientje. Om de behandeling goed te kunnen ervaren, kies ik voor een massage van een half uur.

Zo werkt het

Ik ga op mijn buik liggen in de capsule. De klep gaat dicht en ik krijg een korte uitleg van Ger. ”Je krijgt zo dadelijk een full body-massage met 28 computergestuurde waterjets”, vertelt ze. ”De waterstralen gaan het hele lichaam langs, maar de Spa Capsule kan ook een specifiek gedeelte van het lichaam masseren. Je kunt de stroom van de waterstralen pauzeren door de knop ingedrukt te houden.” Good to know! Want ik heb behoorlijk last van mijn bovenrug.

”De waterdruk, temperatuur en pulseringsfrequentie zijn makkelijk aan te passen, ook tijdens de behandeling.” Ger wijst naar het display. Ik kies voor een stevige massage en krijg een koptelefoon op. Er klinkt een ontspannend muziekje, op het scherm voor mij zie ik het water golven. Here we go!

Redacteur Maaike in de Spa Capsule bij Float & Zoutkamer Zwolle | Foto indebuurt

Zo voelt het

Ik had het niet verwacht, maar de warme waterstralen zijn verrassend krachtig. Ik merk gelijk welke spieren vast zitten. Op sommige plekken (lees: onder mijn knieholtes) kietelt het een beetje. Na tien minuten in de Spa Capsule voelen mijn spieren al minder stijf. Dat is fijn!

De voordelen

”Een sessie van minimaal 21 minuten staat gelijk aan een uur op de massagetafel”, vertelt Ger als ik weer helemaal zen in de wachtkamer zit. ”De Spa Capsule verbetert de bloedsomloop en bevordert de nachtrust.” Ik merk later dat mijn schouders minder verkrampt zijn aan het eind van mijn werkdag. Ik slaap bovendien als een roos. 

Maar de Spa Capsule-behandeling is meer dan ontspannend. De waterjet-massage heeft namelijk ook een positief effect op je figuur. ”De behandeling kan helpen bij het afvallen en zorgt voor een gladdere en soepele huid. Zo zit je letterlijk en figuurlijk beter in je vel!”

Reserveren

Wil jij ook een waterjet-massage in de Spa Capsule proberen? Reserveer dan bij Float & Zoutkamer Zwolle via de oranje knop. Tip: de Spa Capsule-behandeling is goed te combineren met een floatsessie.

Hieronder lees je meer over de andere behandelingen van Float & Zoutkamer Zwolle:

Drijvend ‘slapen’ in een zoutwaterbad: indebuurt-reporter Maaike ging floaten

Gewichtloos drijven op zout water onder een sterrenhemel, of helemaal in het donker. Hoe ontspannen ...

Dit bijzondere verhaal kregen wij te horen in Zoutkamer Zwolle: ‘Zouttherapie is mijn redding geweest!’

De gezondsheidsvoordelen van floaten bij Float- en Zoutkamer Zwolle hadden wij al ontdekt, maar wat ...

Deze bijdrage wordt je aangeboden door Floaten en Zoutkamer Zwolle. Meer over Floaten en Zoutkamer Zwolle ontdekken?

Floaten en Zoutkamer Zwolle beauty en wellness

Gesloten10:00 - 17:30

Dokter Stolteweg 84, Zwolle

Bekijk meer:beauty en wellness

adv.