Zwolle

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Dit is vanaf nu verboden in Zwolle en zo reageren Zwollenaren

Door Carin Van der Meij 23 maart 2020

Veel mensen houden zich aan de maatregelen tegen het verspreiden van het coronavirus, maar lang niet iedereen. Dat concludeert het kabinet tijdens de persconferentie op maandagavond 23 maart. Het gevolg: de maatregelen worden aangescherpt. 

Het kabinet roept iedereen op om weg te blijven van samenkomsten. Om alleen boodschappen te doen en om zoveel mogelijk in je eentje een frisse neus te halen wanneer nodig. Bezoek over de vloer? Liever niet, maar met maximaal drie mensen en alleen als je anderhalve meter afstand neemt. “Het doel is en blijft: het beschermen van onze ouderen en kwetsbaren en zorgen dat de ziekenhuizen niet overbelast raken”, licht Mark Rutte tijdens de persconferentie toe.

Dit is tot 1 juni verboden in Zwolle

  • Alle samenkomsten, evenementen en bijeenkomsten. Er is geen grens meer van het aantal personen, dus ook bijeenkomsten onder de honderd mensen zijn niet toegestaan.
  • Groepsvorming. Als blijkt dat drie of meer Zwollenaren niet de anderhalve meter afstand houden, kunnen ze een boete krijgen. Uitzondering is er voor gezinnen en jonge kinderen die met elkaar spelen.

Burgemeester Peter Snijders krijgt meer bevoegdheid

Burgemeester Peter Snijders krijgt net als alle burgemeesters in Nederland zo snel mogelijk de bevoegdheid om forse boetes te handhaven. Voor Zwollenaren kan zo’n boete oplopen tot zo’n €400,-. Ondernemers kunnen een prent van rond de €4000,- krijgen als zij zich niet aan de regels houden. Burgemeester Peter Snijders mag ook sneller besluiten drukke locaties te sluiten. Lees op het AD wat er verder in de persconferentie is besproken.

Zo reageert Zwolle op de aangescherpte maatregelen

Bruiloften, verjaardagsfeesten en festivals zijn dus voor de komende drie maanden verboden. Dat is nogal wat en dat vinden Zwollenaren ook.

View this post on Instagram

𝗞𝗼𝗻𝗶𝗻𝗴𝘀𝗻𝗮𝗰𝗵𝘁 𝗦𝗽𝗲𝗸𝘁𝗮𝗸𝗲𝗹 𝗴𝗮𝗮𝘁 𝗻𝗶𝗲𝘁 𝗱𝗼𝗼𝗿 𝘃𝗮𝗻𝘄𝗲𝗴𝗲 𝗵𝗲𝘁 𝗰𝗼𝗿𝗼𝗻𝗮𝘃𝗶𝗿𝘂𝘀 | Spijtig genoeg heeft de Overheid besloten alle evenementen tot 1 juni 2020 in heel Nederland te annuleren vanwege het coronavirus. Dit betekent dat Coen&Sanders Koningsnacht Spektakel op 26 april 2020 géén doorgang kan vinden. Wij als organisatie vinden het verschrikkelijk om dit nieuws te moeten delen maar begrijpen de situatie en volgen dit besluit op. Momenteel zijn we met man en macht bezig om zo goed als mogelijk te anticiperen op deze situatie, wij zullen dan ook zo snel mogelijk alle ticketkopers per e-mail informeren over verdere stappen. Wij kunnen helaas geen individuele vragen beantwoorden en vragen alle bezoekers om geduld en begrip. Gelieve daarom géén contact met ons op te nemen. Wij zullen alle ticketkopers zo snel mogelijk per e-mail van alle informatie voorzien. Tot slot willen wij als organisatie ons medeleven uiten naar families van mensen die aan het virus zijn overleden en wensen wij alle zieken onder ons heel veel beterschap. Samen komen we door deze moeilijke periode heen en we hopen zo snel mogelijk weer feest te kunnen én mogen vieren met heel Nederland.

A post shared by Koningsnacht Spektakel (@koningsnachtspektakel) on

Verdriet en opluchting: dit vinden Zwolse ondernemers van de nieuwe coronamaatregelen

Tijdens de persconferentie van 23 maart werd onder meer bekend dat er tot 1 juni geen evenementen pl...
BFO 2019

BFO in Zwolle en 4 andere grote evenementen die nu niet doorgaan in Zwolle

Alle evenementen en samenkomsten in Zwolle worden tot 1 juni verboden, óók die met minder dan honder...

Coronavirus in Zwolle: dit zijn de laatste ontwikkelingen

Het aantal besmette patiënten in Nederland loopt flink op. Ook in Zwolle is het coronavirus geconsta...

adv.