Zwolle

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Cute! Dit is waarom er nu zoveel kittens worden geboren

Aangeboden door De Kattenkliniek van Zwolle 20 mei 2020

In het voorjaar worden er veel kleine katjes geboren. Misschien mag jij binnenkort ook wel een kitten verwelkomen in jouw gezin. Bij de verzorging van zo’n kleintje komt best veel kijken. Gelukkig kunnen ze je bij De Kattenkliniek van Zwolle, de dierenarts voor jouw kat, overal bij helpen.

In de maanden april en mei worden de meeste kittens geboren. Hoe komt dat eigenlijk? Leonie Olthof, dierenarts bij de Kattenkliniek legt uit: ”In februari en maart worden de dagen langer en hoor je veel krolse katten. Na bevruchting is een kat 63 dagen zwanger. In april en mei worden de meeste kittens geboren. Het is belangrijk dat kittens niet te vroeg in een nieuw gezin worden opgenomen. Van hun moeder leren de kittens namelijk natuurlijk speelgedrag en (net als kleine kinderen) wat wel en niet kan. Na tien tot dertien weken mogen de katjes naar hun nieuwe eigenaar.”

Kittens: verzorging en informatie

Supercute, zo’n kleintje erbij. Maar de verzorging van een kitten is best intensief. Van vaccinatie tot castratie en sterilisatie, bij De Kattenkliniek aan de Assendorperstraat in Zwolle staat ze klaar voor jou en je kat! Naast vaccinaties tegen veelvoorkomende kattenziektes kun je jouw katje ook elke maand laten controleren tijdens de kittencheck. ”We luisteren naar het hartje en kijken of de ontwikkeling goed gaat”, legt Leonie uit. “Wisselen de tandjes bijvoorbeeld goed? En heeft de kitten geen last van vlooien of wormen?”

Ook voor informatie over voeding en opvoeding kun je bij De Kattenkliniek terecht. Want iedereen wil toch dat zijn of haar kat gezond en gelukkig is! Wil je een afspraak maken met jouw kitten? De Kattenkliniek van Zwolle is doordeweeks van half 9 tot 7 geopend; op zaterdag kun je tussen 9 en 5 terecht.

De Kattenkliniek van Zwolle

Op bezoek bij De Kattenkliniek van Zwolle: ‘We zijn ook een beetje kattenpsycholoog’

Wist je misschien nog niet: naast een kattencafé hebben wij in Zwolle ook een heuse kattenkliniek. B...

Deze bijdrage wordt je aangeboden door De Kattenkliniek van Zwolle. Meer over De Kattenkliniek van Zwolle ontdekken?

De Kattenkliniek van Zwolle dierenartsen

Gesloten08:30 - 19:00

Assendorperstraat 179, Zwolle

Bekijk meer:dierenartsen

adv.