Zwolle

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Verhuurmarkt draait tijdens coronacrisis op volle toeren: ‘Creativiteit is nu ontzettend belangrijk!’

Aangeboden door 123Wonen Zwolle 3 april 2020

Het is stil in de Zwolse straten, maar bij 123Wonen zitten ze niet stil. De verhuurmarkt draait namelijk nog altijd op volle toeren. De makelaars zijn nog steeds elke dag aan het knallen. Hoe zij dit doen? Vooral door creatief te zijn! 

”Tot nu toe mogen wij nog niet klagen en zijn we vooral dankbaar”, vertellen Anne-Mary en Pascalle van 123Wonen Zwolle. ”De vraag naar huurwoningen is nog altijd groot en dat blijft. Wij merken dat veel mensen juist nu tijd hebben om weer actief op zoek te gaan naar een nieuwe woning. Gelukkig is verhuizen in ons land ook nog gewoon toegestaan. Anders was het misschien anders geweest…”

Digitaal

Zoals bijna iedereen werken ook de medewerkers van 123Wonen zoveel mogelijk vanuit huis. ”Voor de binnendienst is dat niet zo’n probleem, voor de buitendienst natuurlijk wel”, legt Anne-Mary uit. ”Denk maar aan kennismakingsgesprekken met nieuwe potentiële verhuurders, woningopnames, sleuteloverdrachten en bezichtigingen.”

123Wonen is al langer bezig is met het digitaliseren van de werkprocessen, en dat werpt nu zijn vruchten af. Zo gaat het tekenen van huurovereenkomsten en andere documenten allemaal digitaal. Ook nodigen zij kandidaat-huurders zoveel mogelijk uit voor een individuele videobezichtiging. ”Omdat expats een belangrijke doelgroep voor ons zijn hebben wij al langer ervaring met videobezichtigingen. Zij willen vaak zodra ze in Nederland zijn, gelijk een woning betrekken. Videobezichtigingen zijn dan een handige tool!”

Videobezichtigingen

Hoe gaat zo’n videobezichtiging in zijn werk? ”Eén van onze makelaars gaat naar de woning en geeft een virtuele tour. Potentiële huurders kunnen zo al hun vragen stellen en wij krijgen een goede indruk van de kandidaat. Uiteraard zijn individuele bezichtigingen in ‘real life’ ook nog mogelijk, maar wel aangepast aan de richtlijnen van de RIVM. Dat geldt ook voor de andere afspraken buiten de deur.”

Tekst gaat door onder video.

123Wonen kan tijdens de coronacrisis niet elke woning bezoeken. ”In sommige gevallen is het niet mogelijk dat wij naar de woning toe gaan, bijvoorbeeld omdat een huidige huurder zelf last heeft van verschijnselen. Dan vragen wij de huurder indien mogelijk zelf filmpje te maken van zijn of haar woning. Het is mooi om te zien dat iedereen zijn of haar steentje bij wil dragen. En het blijkt te werken, want wij verhuren zelfs in deze tijd nog steeds veel woningen.”

‘Coronaclausule’

Maar wat als er wel een totale lockdown komt? Dan is een woning overdragen natuurlijk niet meer mogelijk. Ook daar heeft 123Wonen over nagedacht. ”Er is een zogeheten ‘coronaclausule’ die indien gewenst kan worden opgenomen in de huurovereenkomst. De coronaclausule zorgt er dan voor dat wederzijdse verplichtingen van huurder en verhuurder opgeschort worden tot dit wel weer mogelijk is.”

Mogelijkheden

Toch biedt deze moeilijke periode ook mogelijkheden. De coronacrisis wakkert bijvoorbeeld de creativiteit aan bij de medewerkers van 123Wonen. ”Vorige week hebben wij apparatuur aangeschaft om, naast het maken van een uitgebreide fotoreportage, ook zelf een video te maken van onze woningen. Daar krijgen we zulke leuke reacties op, dat houden we er denk ik ook na de crisis in”, glimlacht Pascalle. 

Links: Makelaar Daan in een video bezichtiging. Rechts: Makelaar Marit maakt een virtuele bezichtiging.

Ook gebruikt de verhuurmakelaar deze periode om te kijken hoe ze de doelgroep in de toekomst nog beter kunnen bereiken en informeren. ”Wij willen onze kennis bijvoorbeeld graag meer delen met de buitenwereld. Wij vinden het belangrijk dat zowel verhuurders als huurders goed geïnformeerd zijn. Hiervoor hebben wij leuke ideeën waarover binnenkort meer te vinden is op onze Facebookpagina en op Instagram!”

Op de hoogte blijven? Volg 123Wonen Zwolle op Facebook en Instagram.


Deze bijdrage wordt je aangeboden door 123Wonen Zwolle. Meer over 123Wonen Zwolle ontdekken?

123Wonen Zwolle

Gesloten09:00 - 17:00

Grote Kerkplein 14, Zwolle

Zo krijg jij de beste prijs voor jouw huis

Stel je voor: je wil een huis verkopen omdat je gaat verhuizen of omdat je bijvoorbeeld een woning g...

Wil jij jouw huis verkopen? Dan moet je dit even lezen!

Stel je voor: je wil een huis verkopen omdat je gaat verhuizen of omdat je bijvoorbeeld een woning g...

adv.