Zwolle

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Van Dissel spreekt van ‘tweede coronagolf’: dit is nú de status in Zwolle

Door api 22 september 2020

Het aantal coronabesmettingen in ons land blijft oplopen. Jaap van Dissel, directeur infectieziektebestrijding van het RIVM, spreekt volgens de NOS zelfs van een tweede golf. De afgelopen week zijn 13.471 Nederlanders positief getest op het coronavirus. Daarvan komen 52 mensen uit Zwolle. 

UPDATE
Kijk voor de meest actuele cijfers in ons nieuwsbericht van 7 oktober 2020: Corona-update van RIVM: dit zijn de nieuwste cijfers in Zwolle.

Dat blijkt uit de wekelijkse update van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). De cijfers gaan over de periode 16 tot en met 22 september.

Coronabesmettingen in Zwolle

Als we ons richten op Zwolle zien we dat er op 22 september 512 coronabesmettingen geregistreerd zijn in onze stad. Op 15 september waren dat er 460. Dat zijn 52 nieuwe geregistreerde besmettingen in de afgelopen week. Die week ervoor waren er 33 nieuwe besmettingen.

Er zijn afgelopen week geen nieuwe ziekenhuisopnames geweest als gevolg van corona en er zijn geen Zwollenaren overleden aan het virus.

Grafiek

In onderstaande grafiek zie je het aantal geregistreerde besmettingen in Zwolle vanaf het begin van de uitbraak tot nu.

Tekst loopt door onder de grafiek.


Extra uitleg bij de grafiek:

  • De blauwe lijn geeft aan hoeveel geregistreerde coronabesmettingen er in totaal in Zwolle zijn (geweest) vanaf het begin van de uitbraak tot nu toe. Dit is een optelsom. Aan de curve van de lijn is te zien hoe snel of langzaam het aantal besmettingen in een periode toeneemt.
  • De groene lijn geeft aan hoeveel Zwollenaren er in totaal met coronaklachten in het ziekenhuis zijn opgenomen. Omdat niet geregistreerd wordt wanneer mensen genezen zijn, zegt deze lijn niets over hoeveel er momenteel in het ziekenhuis liggen.
  • De rode lijn is een optelsom van alle Zwollenaren die aan corona overleden zijn.

Situatie in Nederland

Hoe staat het ervoor in de rest van het land? In totaal hebben 192.255 mensen zich afgelopen week laten testen op het coronavirus. Van al die mensen zijn 13.471 nieuwe positieve uitslagen bij het RIVM gemeld. Dat betekent dat van alle geteste Nederlanders 6,1 procent positief was. Een week eerder lag het aantal nieuwe besmettingen op 8.265. De afgelopen week overleden in Nederland 33 mensen aan de gevolgen van het coronavirus.

team Ellis Aruba

Zwolse Ellis (47) werkt in het ziekenhuis op Aruba: ‘Er komen dagelijks 100 nieuwe coronapatiënten bij’

Een jaar geleden trok ze de stoute schoenen aan en nam ze een belangrijke beslissing. Ellis besloot ...

adv.