Zwolle

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Mag dat: een alcoholvrij biertje na 20.00 uur kopen?

Door Marielle Huisjes 22 oktober 2020

Eén van de nieuwe coronamaatregelen is dat supermarkten na 20.00 uur geen alcohol meer mogen verkopen. Sommige winkels sluiten daarom na dat tijdstip de gangpaden met bier en wijn af. Maar, wat als je nou trek hebt in een alcoholvrij biertje? Wij zoeken uit of dat nog kan in Zwolle na 20.00 uur.

Supermarktketen Deen sluit de gehele winkel om 20.00 uur. Deze beslissing is genomen omdat dit veiliger is voor de medewerkers. “Het is anders niet of nauwelijks te handhaven. Wij willen niet dat de medewerkers oeverloze discussies met klanten moeten voeren”, zegt woordvoerster Geertje Meijer.

0.0-bier toegankelijk voor klanten

Hoe pakt Albert Heijn het aan? Jerina van Heck, woordvoerder van Albert Heijn: “Winkels dekken of sluiten de schappen en/of gangpaden waar de alcoholische dranken staan af. Dat kunnen zij op verschillende manieren doen. Bijvoorbeeld met behulp van rolcontainers, kratjes, doeken en afzetlint.”

En de alcoholvrije drank? “Het gaat alleen om alcoholische dranken, niet om alcoholvrij bier. Vaak vinden winkels wel manieren om deze producten wel toegankelijk te houden voor klanten.”

Gangpaden niet afgezet

Bij de Jumbo aan de Assendorperstraat is het een ander verhaal. De gangpaden zijn daar niet na 20.00 uur afgezet. Dit is ook een beetje lastig, want in hetzelfde gangpad staan ook de chips en nootjes. Alcoholvrije drank kunnen klanten dus wel probleemloos kopen.

Kortom: het is vaak wel mogelijk om na achten nog een alcoholvrij drankje te kopen. Je kunt het beste ook gewoon voor 20.00 uur je alcoholvrije drank inslaan.

Lees hier het laatste nieuws:

coronavirus zwolle

Nieuwe cijfers van het RIVM: aantal besmettingen in Zwolle stijgt sneller

De gedeeltelijke lockdown heeft nog geen effect op het aantal positief geteste Nederlanders. Het aan...

Meer over

Corona Winkelen

adv.