Zwolle

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Aantal coronabesmettingen neemt toe: dit is momenteel de status in Zwolle

Door Carin Van der Meij 4 augustus 2020

Het aantal geregistreerde coronabesmettingen loopt landelijk verder op. Het RIVM heeft zojuist nieuwe cijfers gepubliceerd: ook deze week zijn er meer Nederlanders positief getest. 

Uit de wekelijkse update van het RIVM blijkt dat afgelopen week – 29 juli tot en met 4 augustus – in totaal 2.588 nieuwe besmettingen zijn bijgekomen. Dat zijn er 1.259 meer dan vorige week.

Coronabesmettingen in Zwolle

Dat is de landelijk situatie, wat is de status in Zwolle? In totaal zijn in de periode van 22 juli tot en met 4 augustus vier Zwollenaren positief getest op het coronavirus, blijkt uit de wekelijkse corona-update van het RIVM. Omgerekend komt dat neer op 3,1 per honderdduizend inwoners. Ter vergelijking: in de periode 15 tot en met 28 juli werden er twee besmettingen vastgesteld in Zwolle.

In kaart

LocalFocus heeft alle besmettingen van de afgelopen twee weken per gemeente in kaart gebracht. Bekijk hier de actuele stand van zaken per gemeente.

Persconferentie

Minister-president Mark Rutte en minister Hugo de Jonge geven donderdagavond 6 augustus een persconferentie over de stijgende coronacijfers. Ze zoomen in op bepaalde regio’s en kondigen (indien nodig) extra regionale maatregelen aan. Houd indebuurt in de gaten voor actuele updates.

rosan

Zwolse Rosan werd verliefd in coronatijd: ‘Daten was juist heel bijzonder’

Daten op creatieve wijze. Zo startte het liefdesavontuur van de vijfentwintigjarige Rosan uit Zwolle...

Zwolse Sandra Spreij vertoeft maand op Ibiza: ‘Ik voel me hier safe’

Het is haar lievelingsplek op aarde, het zonovergoten Spaanse eiland Ibiza. Sandra Spreij, bekend va...

Meer over

Corona Nieuws

adv.